Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bağımsız Müzisyenlere Yeni Oyun Alanı: TikTok’un DistroKid İşbirliği

Bağımsız Müzisyenlere Yeni Oyun Alanı: TikTok’un DistroKid İşbirliği

TikTok’un bağımsız müzik dağıtım servisi DistroKid ile yaptığı işbirliği, yeni müzisyenlerin daha görünürlüğü için büyük önem taşıyor.

Uzun yıllar önyargıların hedefinde yer alsa da TikTok bugün, viral dansların ve akım videolarının merkezi olmaktan çok daha fazlası. Yeni sanatçıların keşfedildiği, seslerinin kitlelere ulaştığı bir platform haline gelen ve bu yönüyle müzik endüstrisine de yeni bir yön kazandıran TikTok bu yönüyle gerçek bir hazine niteliğinde. İşte tam da bu noktada TikTok, DistroKid ile yaptığı anlaşmayla, yeni ve bağımsız müzisyenlerin profesyonel arenaya çıkışını hızlandırmayı hedefliyor.

Nedir Bu DistroKid?

İlk kez duyanlar ve müzik endüstrisine yabancı olanlar için kısaca bahsetmek gerekiyor: DistroKid, bağımsız müzisyenlerin müziklerini dijital platformlarda (Spotify, Apple Music, Amazon Music, TikTok, YouTube Music vb.) yayınlamalarına olanak tanıyan bir müzik dağıtım servisi olarak faaliyet gösteriyor. 2013 yılından beri aktif olan platform, müzisyenlere yıllık sabit bir ücret karşılığında sınırsız sayıda parça ve albüm yükleme imkanı sunmasının yanında dağıtım servislerinden farklı olarak sanatçılardan / gruplardan komisyon talep etmiyor.

İşte TikTok’un bu bağımsız müzisyen dostu platform ile yaptığı işbirliği, sanatçıların TikTok’ta hesap oluşturma sürecini hızlandırarak, onların kitlelere daha hızlı ulaşmasını amaçlıyor. Yeni bir parça çıkardınız ve bunu dünyayla paylaşmak mı istiyorsunuz? Artık, bir DistroKid hesabı ile, TikTok’ta saniyeler içinde eserlerinizi paylaşabiliyorsunuz. Bu gelişme, yaratıcı özgürlüğün bir simgesi olarak, sanatçıların eserlerini bürokratik engellere takılmadan tıpkı birer içerik üreticisi gibi sunabilmesini sağlıyor.

Müzik endüstrisindeki dijital dönüşümle ilgili bir diğer yazımız için tıklayabilirsiniz 🙂

Görsel: TikTok