Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avustralya’daki 3 Metrekarelik IKEA Mağazası

Avustralya’daki 3 Metrekarelik IKEA Mağazası

IKEA, Avustralya’daki 11. mağazasını sanal alışveriş deneyimini daha başka bir boyuta taşıyacak 3 metrekarelik bir telefon kulübesinde açıyor.

IKEA, Avustralya’daki 11. mağazasını açmaya hazırlanıyor. Ancak bu mağaza diğerlerinden biraz daha farklı. Çünkü ikonik IKEA sarısı bir telefon kulübesini andıran bu ‘mağazacık’ yalnızca 3 metrekare ve sunmayı vaat ettiği deneyim ise alışageldiğimiz IKEA mağazalarından birazcık farklı.

3 Metrekarede Kusursuz Sanal Alışveriş Deneyimi

Potansiyel müşteriler, IKEA’nın Avustralya’nı Sunshine Coast, Newcastle ve Geelongn gibi bölgelerinde konumlanan bu yeni mağazasına girdikleri zaman geniş ekranlı bir tablet ve onları alışverişlerinde anlık olarak yönlendiren bir sanal asistan tarafından karşılanıyorlar.  Aynı zamanda telefon üzerinden canlı hizmet veren gerçek bir müşteri temsilcisi ile de irtibata geçilebilen bu 3 metrekarelik IKEA’da, uzaktan alışverişi kolaylaştıran her türlü imkan müşteriye sunulmuş oluyor.

Sadece ürün seçiminde ya da stok durumu gibi konularda değil, kişiye / mekana özel mutfak, banyo ve ofis tasarımlarında da kullanıcılara destek olan ve tıpkı fiziksel mağazadaki gibi çizimleri üstlenen sanal ve gerçek IKEA uzmanları, IKEA’nın sunduğu online alışveriş deneyiminin de en az fiziksel mağazalarda sunulan hizmetler kadar ‘alışkanlık yaratıcı’ bir konuma ulaşmasını amaçlıyorlar.

 

Görsel: IKEA Australia