Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avuç İçine Sığan Bakır Renkli Dijital Cüzdan: Scrip

Avuç İçine Sığan Bakır Renkli Dijital Cüzdan: Scrip

New Deal Design, üzerinde fiziksel tuşlar bulunan kullanışlı dijital cüzdan Scrip'i tasarladı.

San Francisco merkezli tasarım stüdyosu New Deal Design, bakır renkli, yüzeyinde minik çukurlar bulunan ve paranın yerine geçen dijital bir cihaz tasarladı. Cihazın yüzeyindeki girinti çıkıntılar, satın alma işlemine fiziksel özellik katmak için kullanılıyor.

FitBit egzersiz bilekliğinin de tasarımcısı olan Gadi Amit, stüdyosundaki ekiple birlikte alışveriş ya da para transferi sırasında kullanımı giderek azalan fiziksel tuşları bu şık konsept tasarıma taşımış.

Yaratıcı stüdyonun paranın yerine geçen bir nakit olarak nitelendirdiği “Scrip”, paranın ya da içi para dolu cüzdanların verdiği fiziksellikle ağırlık hissini bir parça olsun geri getirmek için tasarlanmış.

Dokunsal bir dış yüzeyden oluşan Scrip’in pırlantayı andıran küçük bölmeleri kullanım sırasında dışa doğru yükseliyor ve parmakla üzerine bastırınca yeniden içeri giriyor. Kullanıcılar bu cihaz sayesinde para transferi yapabiliyor.

Parmak sürtme hareketi, alışveriş sırasında cüzdandan para çıkarmayı taklit etmek için cihaza eklenen bir özellik. Parayla ilgili diğer işlemler arasında; bankadan para çekme, yabancı ülkelerde döviz bozdurma ve bireyler arası para aktarımı yani havale işlemleri yer alıyor.

Paranın yıllar içinde altın sikkelerden, madeni paraya, oradan banknotlara, kredi kartına ve temassız ödemeye uzanan yolculuğunun finansal işlemleri değersiz kıldığını düşünen New Deal Design, otomatik işlemlerin aldığımız şeylere ne kadar harcadığımızı unutmamıza neden olduğunu ve alım satım işlemlerinde yaşanan bazen keyif veren bazen ise üzen duyguların kaybolduğunu savunuyor.

Cihaz, kullanıcısının kimliğini Bluetooth yoluyla, akıllı telefonla eşleşerek doğruluyor. Scrip aktif hale geldikten sonra, hesapta kalan parayı cihazın yuvarlak ucunda yer alan panelde kullanıcıya gösteriyor.

Görsel: New Deal Design, YouTube