ATÖLYE, çok disiplinli ekibi ve komünitesiyle yaratıcılığa ve etkileşime ilham veren bir çalışma alanı, fikirlerin filizlenmesi için zengin bir toprak. Ekibini ve komünitesini sayısal çokluktan ziyade ortaya çıkacak katma değere göre belirleyen ATÖLYE’de sürekli olarak yeni projeler, iş birlikleri ve fikirler geliştiriliyor. Bu nedenle çok disiplinli olmayı birinci planda tutup yeni fikir ve eylemler için davetkar bir ortam hazırlıyor.
Fiziksel mekanı paylaşan ekip ve komünitenin parçası olan bireyler kendi profesyonel yaşantısına devam ederken bir yandan da ATÖLYE içindeki etkinliklerle sosyalleşmenin ve bir arada olmanın huzurunu yaşıyor. Kendi alanında uzmanlaşmış komşular 101 eğitimleri veriyor, yeni fikirleri geliştirmek için beyin fırtınası ve geri bildirim oturumları düzenleniyor.
Disiplinler arası etkileşim yaratmayı amaçlayan ATÖLYE, makerlab’i ile üretim, onarım, son tahlilde kendin yap kültürüne ve maker hareketine de katkı sağlıyor. Fikir ve tasarım geliştirmek, çok disiplinli olmak ve ortak bir amaç için çalışmak da bu vizyonun önemli bir parçası. Makerlab de fiziksel ve dijital prototiplemenin ürüne dönüşme sürecindeki önemli bir ayağını oluşturuyor.
ATÖLYE’nin çalışma alanında bulunan üç odadan biri, uzun bir aradan sonra yeni sakinlerini bekliyor. Tarımla teknolojiyi buluşturan geliştirmeler yapan Doktar, 1.5 yıl boyunca ATÖLYE’de yeni iş birlikleri geliştirdi, büyük bir komünitenin ve küresel ağın içinde yer alan ekiplerle iletişim imkanı yakaladı ve farklı hikayelerin parçası oldu.
ATÖLYE yeni hikayeler yaratmak için yeni komşusunu arıyor!
ATÖLYE, tüm komüniteyi besleyecek yetkinliklerin ve disiplinlerin doğru şekilde dağılması konusunda oldukça hassas davranıyor. Çünkü beklenmedik sıçramaların ve yenilikçi projelerin ancak bu şekilde ortaya çıkacağına inanıyor. Bu nedenle de yeni komşunun da yeni teknoloji ve sistemler geliştirme üzerine çalışan bir ekip olmasına öncelik tanıyor. Yeni ekibin hem kendi iş akışlarını geliştirirken komünitedeki yaratıcı endüstriler, sosyal bilimler, strateji ve iş geliştirme gibi alanlarda çalışan insanlardan faydalanmasını hem de kendileri dışında yürütülen farklı ölçeklerdeki inovatif projelerde ATÖLYE ile ortaklık kurabilmesi temel amaçlar arasında yer alıyor.
ATÖLYE’nin yeni komşusu olmak isteyen ekibin birlikte üretmeye açık ve istekli olması da yukarıdaki sebeplerden ötürü en önem verilen kriter olarak bir adım öne çıkıyor. Mezun olan Doktar, ATÖLYE’de geçirdiği zaman içinde hem iş birlikleri geliştirdi hem de tasarım ve prodüksiyon gibi alanlarda birçok destek aldı.
ATÖLYE ekibi, yeni komşuları olacak ekibi daha fazla tanımak ve birlikte geliştirilecek projelere kafa yormak için ilk iletişimi takiben 2-4 haftalık bir başvuru süreci planlıyor.
Komünitenin sakini olmak isteyen ekiplerin ilk etapta bu bağlantıdaki formu doldurması yeterli. ATÖLYE ekibi tüm başvurulara 1 iş günü içerisinde dönüş yapacak.
Görsel: ATÖLYE