Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artık Motor Sürücüleri de Akıllı Teknolojiden Faydalanabilecek

Artık Motor Sürücüleri de Akıllı Teknolojiden Faydalanabilecek

​Samsung Smart Windshield, ışıklı ekran, navigasyon ve aramalara otomatik cevap gibi birçok akıllı özellik sayesinde motorculara daha güvenli bir sürüş vadediyor.

Otomobiller her geçen gün artıyor, motorize hayata geçen ülkelerse trafik sorunundan bir ölçüde kurtulmuş oluyor. Otomobil ve motosiklet kıyaslaması sonsuza dek uzayabilecek bir konu ama şu da bir gerçek ki motorun verdiği özgürlük hissine karşılık otomobilin sunduğu konfor tartışılmaz. Üzerine bir de akıllı teknolojiler eklenince otomobiller resmen çağ atladı ve artık neredeyse evimizdeki konforu sunar oldu.

Motosikletlerse akıllı teknolojiden nasibini dört tekerlekli taşıtlar kadar alamadı. Samsung ve Yamaha‘nın birlikte geliştirdiği yeni ön cam siperliği motorculara akıllı teknolojiyi kullanarak güvenli sürüş yapma imkanı sağlıyor.

Samsung Smart Windshield adı verilen ve navigasyon özelliği de olan ön cam rüzgar siperliği sayesinde, motor sürücüleri artık sürüş bittiğinde onlarca cevapsız aramayla da karşılaşmak zorunda kalmayacak çünkü akıllı teknoloji, kullanıcının telefonuyla etkileşim haline giriyor ve sürüş halindeyken arayanlara otomatik mesaj yollayabiliyor. Haberin bu noktasına en çok evhamlı ebeveynler sevinebilir.

BMW de daha önce motorsikletle sürüş güvenliğini artırmak için bir adım atarak bildirim ekranı ve lazer farlara sahip olan bir kask üretmişti.

Görsel: Youtube
Manşet görseli düzenlenmiştir.