Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Always (Orkid) #LikeAGirl Kampanyasında İkinci Devre: Unstoppable

Always (Orkid) #LikeAGirl Kampanyasında İkinci Devre: Unstoppable

Always'in yeni reklam filmi kız olma fikriyle gelen önyargılarla savaşmaya devam ediyor.

Son olarak Cannes Lions 2015‘te aldığı birçok ödülle başarısını bir kez daha kanıtlayan Like A Girl kampanyasını sindirmeyenimiz kalmamıştı. Always’in (Orkid) bundan sonra cinsiyet ayrımcılığı konusuna nasıl ve ne şekilde eğilebileceğinin yanıtını veya #LikeAGirl etiketiyle daha ne kadar devam edeceğini merak edenlere bu hafta iyi gelecek. Yanıta gelince, sondan başlarsak; etiket hayatlarımızda bir süre daha etkin şekilde yerini almaya devam edecek.

Kampanya bu kez biraz da ergenlik çağının hassaslığı üstüne genç kızların maruz kaldığı ayrımcılıkla savaşmak için bir araç niteliği taşıyor gibi. Ergenlik çağında yaşanan özgüven düşüklüğü genç kızların sosyal sınırlamalara ve önyargılara karşı savaşma ihtimallerini azaltabiliyor. Always ise sınırları kabullenmeme konusunda en büyük teşvik unsuru olmaya kararlı olduğunu Unstoppable kampanyasıyla göstermeye devam ediyor. Reklam filminde kız çocuğu ve kadınlardan oluşan bir grup kenardan büyükçe bir beyaz küp alıp üzerlerine maruz kaldıkları, kendilerini sınırlayıcı nitelikteki görüşleri yazıyor ve en sonunda da küpler kendileri tarafından tekmeleniyor ya da fırlatılıyor.

Reklam filminde yer alanlar ilk etapta “kız gibi” ifadesinin pozitif anlama sahip olabileceğini kanıtlarken bu sefer önyargıları kaile almadıklarını bir nevi terapi işlevi gören bir eylemle gerçekleştiriyor.

Görsel: YouTube