Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alüminyum Devinden Kuralları Yıkan Okyanus Dalgası

Alüminyum Devinden Kuralları Yıkan Okyanus Dalgası

Londra Tasarım Festivali'nin öne çıkardığı çalışmalar arasında sanat, tasarım ve mühendisliği buluşturan dev okyanus dalgası da vardı.

27 Eylül’e kadar devam eden Londra Tasarım Festivali‘ndeki en dikkat çekici çalışmalardan biri, The Wallpaper‘ın konu ettiği, alüminyumu yaratıcı şekilde değerlendiren ve bu anlamda küresel pazarda dev sayılan Neal Feay Company‘nin marka direktörü Alex Rasmussen tarafından tasarlanmış yerleştirmeydi.

The Wave adlı 2.90 metre uzunluğundaki alüminyum yerleştirme, tam olarak dev bir okyanusu temsil ediyor. Yerleştirme, alüminyum şirketinin tarihinde çok önemli bir konuma sahip. Hem marka direktörü olarak büyükbabasının kurduğu şirkette yıllarca pek çok tasarımcıyla çalışmış Alex Rasmussen’in bu kez tamamen tasarımcı sıfatıyla bir çalışmaya imza atması, hem de bir alüminyum şirketinin zoru başararak bunca büyüklükte tek parça bir çalışma çıkarması açısından.

Festivalin direktörü Ben Evans da Rasmussen’i önceden pek çok tasarımcıyla çalışmış ve öncelikli olarak üretici sıfatıyla ağırlayarak şirketin Londra için ilk projesini gerçekleştirmesine vesile oldu.

Böylece Pasifik Okyanusu’nun ilham kaynağı olduğu yerleştirmeyle festivale California kültüründen bir esinti katıldı. Tasarlanırken her bir parçası için 360 adet bilgisayar programı kullanılan The Wave’in yapısında estetik açıdan Richard Serra, Frank Gehry gibi isimlerin işlerinden ilham alınırken Norman Foster’ın mimari tekniklerine de atıfta bulunulmuş.

Görseller: The Wallpaper