Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Altair geldi meydane!

Altair geldi meydane!

Ağzımızdan salyalar aka aka videolarını ve oyun içi görsellerini izledik de ne oldu derseniz: çıktı çıktıııı sonunda çıktııı :))

Ubisoft amcalarımız “Prince of Persia bitti canım kardeşim, haydi dağılın” dediğinden beridir boynumuz bükük, klavyemize sarılmış pencerede süzülen yağmur damlalarında zıplayan aksiyon oyunu kahramanları görüyorduk ki, günün birinde bir açıklama geldi… “Tamam tamam, o duyduklarınız yalan değil, Assassin’s Creed’i yapıyoruz bekleyin” dediler.

Bekledik 🙂

Assassin’s Creed Kasım 2007 itibariyle tüm dünyada PS3 ve XBox360 için çıktı vallahi billahi. Ekim sonu gibi açıklanan “Hala PC’de oyun oynuyorsanız cezanızı çekeceksiniz, anca Mart 2008’de gelir bunun PC versiyonu” açıklamasıyla yıkılsak da, kader diyerek bağrımıza taş bastık, o ayrııı…

Nedir bu oyunu farklı kılan diye sorarsanız, valla nereden başlarım bilemiyorum, özet olsun bari 🙂

Çıkış Olarak:

Prince of Persia: Sands of Time oyunu tamamlanır tamamlanmaz, oyunun yaratıcı yönetmeni(?!) de dahil olmak üzere çekirdek bir kadro Prince’cilerden ayrılarak yeni bir oyun geliştirmeye and içerler. Prince of Persia efsanesinin gölgesinde kalmayacak, ama efsanenin keyfini pekiştirecek olan bu oyunun en önemli POP noktaları, yazarları ve yaratıcı yönetmenidir. Hikayesi bu yüzden bu kadar güzeeeeel, görselliği bu yüzden bu kadaaaaar lezizdir.

Yapım olarak:

Ubisoft aksiyon oyunları için EA ile kapışıp dururken Assassin’s Creed kodcuları dudak uçuklatabilecek bir sistem üzerinde çalışmaya başlar. 2003’te yola çıkan ekip Assassin’s Creed dünyasını yaratır, ve oyun bu yüzden oyuncunun her hareketinden nem kapabilen bir ortamdır. Bu yüzden “yeni jenerasyon” oyun kuşağının en önemli temsilcisidir.

Jenerasyon olarak:

Nedir yeni jenerasyon oyun denen şey? Oyun geliştiren camia şu sıralar beşinci jenerasyona geldiğimizi söylüyorlar, 1980’den başlarsak saymaya. Sadece ekran kartı yenileme gerektiren anlamında değil,(bir başka başlıkta bu tartışma var mı dediniz? :P) oyun altyapısı, görsel ögeler, oynanabilirlik, eğlence, ortam oluşturma ve daha bilimum oyun elemanlarının büyüük bir adım atmasına örnek olan oyunlar yeni bir jenerasyon oluşturur. Donanımcılarla kol kola gelişen bu süreç aslında temel olarak “oyun”un en önemli derdini geliştirir: hikaye anlatımı.

Assassin’s Creed, yeni gelen jenerasyonun en önemli oyunu oluyor böylece. (Bioshock, Metal Gear Solid 4, Crysis, Fable 2, Mass Effect, Halo 3 ve Killzone 2 diğerleri olarak sayılıyor, The Outsider bir sonrakinde mi olsa acaba diye hala bekleniyor :))

Bir de dumanı üzerinde oyunumuzun aldığı ilk değerlendirmeleri verelim:

    * GamesRadar – 10/10
    * GamePro – 5/5
    * GameInformer – 9.5/10
    * GameTrailers – 9.1/10
    * CVG – 8.7/10
    * Pro-G – 8/10
    * GameSpot – 9/10
    * XboxAddict – 96%

Yapımcı Jade Raymond’ı alnının ortasından sanal da olsa öpüyor, Altair! Altair! nidalarıyla tempo tutarak 1191 yılına gidiyoruz.

Yeni resmi site
Eski resmi site
Ubisoft

Bu da fragman 🙂