Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akla Takılıp Kalan Şarkıdan Kurtaran Animasyon

Akla Takılıp Kalan Şarkıdan Kurtaran Animasyon

Atlassian, durduk yere akla takılan melodileri kafalardan temizleyebileceği iddiasıyla "The Earworm Eraser" adlı bir animasyon yarattı.

Atlassian, yazılım geliştirme ve proje yönetimi için tasarlanmış iş birliği araçlarında uzmanlaşmış; Avustralya-Amerika tescilli bir yazılım şirketi. Şirketin ses mühendisleri, istem dışı olarak akla takılan şarkıları kafalardan silmek için dikkatlice tasarlanmış; “bozucu müzik kalıpları” içeren bir animasyon hazırladı. “The Earworm Eraser”ı (kulak kurdu silici) yaratmak için müzik psikoloğu Dr. Kelly Jakubowski ile birlikte çalışmışlar. Birlikte yürüttükleri ekip çalışmasında ise kendi ürünleriyle bağlantı kurayorlar ve dolaylı yoldan ürünlerini tanıtıyorlar.

Atlassian animasyonla ilgili açıklamalarında şöyle diyor: “Earworm Eraser ses parçası, akılda kalıcı bir melodiyi kafanızda tutan sinirsel kalıpları bozmak için müzik ve beynin bilimsel prensiplerini bir araya getirerek çalışır. Parça, dinleyicinin zihnindeki şarkı döngüsünü kırmak için dikkatlice tasarlanmış bir dizi ses kalıbı ve ritmik yapı içerir.”

Herkes “kulak kurdu” deneyimi yaşıyor

“Earworm” teriminin en anlama geldiğini merak edenler için de parantez açayım: Earworm, bir kişinin bir müziği zihninde takıntı haline getirmişçesine tekrar tekrar başa sarması anlamına gelen psikolojik bir olgu. Earworm kelimesi, 20. yüzyılın ortalarından beri Almancada “kulak kurdu” anlamına gelen Ohrwurm kelimesinden geliyor.

Araştırmalara göre, herkes yaşamında kulak kurdu sorununu deneyimliyor ancak müzikle ilgilenenlerde bu durum daha yaygın olarak görülüyor. James Kellaris’in araştırmasına göre, bireylerin% 98’i kulak kurdu yaşıyor. Kadınlar ve erkekler fenomeni eşit sıklıkta yaşıyorlar, ancak kulak kurtları kadınlarda daha uzun süre dayanıyor ve daha fazla rahatsız edici etki yaratıyor. Kellaris, çıkardığı istatistiklere göre şarkı sözü olan şarkıların kulak kurtlarının% 73,7’sini oluşturduğunu, enstrümantal müziğin ise sadece% 7,7’ye neden olabileceğini öne sürüyor.

Görsel: YouTube