İnternette her an farklı ve fiziksel dünyada garip algılanabilecek şeyler üretiliyor. İnternetin Şeyleri (Internet of Things) olarak adlandırılan bir çalışmaları bir çırpıda düşündüğüm zaman nedense aklıma Japonlar geliyor. Sumo güreşi yapan minik robotlardan domates yediren robota kadar envai çeşit fikir üretiliyor.
Japonlar gariplikle meşhur olsa da bu tip üretimler onlara özgü bir düşünce yapısı değil. Fransa merkezli yaratıcı ajans Sid Lee, 6. yılını kutlamak için ofisteki değersiz rutinleri veriye dönüştüren bir sistem kurdu. Arduino ile geliştirdikleri bu altyapı 17 sensör ve 39 destekleyici araçla çalışıyor.
Gün içerisinde kaç kez buzdolabının açıldığı, langırt masasında hangi renk takımın kaç gol attığı, merdivende kaç basamak çıkıldığı gibi garip detaylar veriye dönüştürülerek takip ediliyor. Bu garipliklerin yanında ise Sid Lee hakkında birkaç ilgi çekici veri de bulunuyor. Örneğin toplantı masasındaki anlık desibel, tüketilen elektrik ile kağıt miktarı ve son olarak ajansta mevcut pozisyon açığı sayısı.
Sid Lee’de yaşananları ve üretilen veriyi buradan gözlemleyebilirsiniz.
Görsel; Youtube