Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb’den Mükemmel Hikaye Anlatımı: Home to You #birdbnb

Airbnb’den Mükemmel Hikaye Anlatımı: Home to You #birdbnb

Airbnb sürekli yuvası ve memleketi değişen kuşlardan ilham alıp platformda bulunan 50 evi kuş yuvasına çeviriyor.

Airbnb’den hipster damarlarınıza hitap edecek mükemmel bir kısa film.

Aslında bu bir kısa film değil, proje videosu, aynı zamanda harika da bir amacı var ama kimi markalar işlerinden bahsederken hikaye anlatımı kısmını o kadar iyi yapıyor ki proje ne olursa olsun 1-0 önde başlıyor gözünüzde.
Home to You, Airbnb’nin yeni projesi, resmi etiketi de #birdbnb. Evet, insanlara kiralık ve geçiçici ev sağlayan paylaşım ekonomisi platformu şimdi de kuşlara birer yuva yapıyor. Bu platforma göre her mekanın bir hikayesi var, o yüzden zaten gittiğimiz yerde konaklamak için bir otel odası yerine Airbnb evini seçmiyor muyuz? Tamam, yalnızca o yüzden değil, daha ucuz olduğu için 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=QJpMk8uuvoY
Kuşlar da dünyayı tüm canlıların aksine bambaşka perspektiflerden görebildikleri için ve yeni yerlere konmaları an meselesi olduğu için Airbnb’ye ilham vermiş ve #birdbnb ortaya çıkmış. Bu film Airbnb’nin insanların seyahat tutkusunu ve diğer yandan da diğerlerini evinde hissettiren harika misafirperverliklerini kutlamak için çekilmiş.
Filmde yapılan kuş yuvalarınının 50’sinin de Airbnb’de kiralık olan gerçek versiyonu var. Site sizi kuş yuvalarını gezerken doğrudan Airbnb’nin internet sitesine yönlendirip kendinizi ev bakarken bulmanızı sağlıyor. Çok etkileyici bir proje!
Airbnb elbette burada yenilikleri takip eden, doğaldan ve organikten yana olan, paylaşım ekonomisi gönüllüsü, özgür ruhlu ve seyahat etmeyi seven hedef kitlesinin bir diğer merakına da dokunuyor, el yapımı şeyler ve zanaat. Filmdeki sanatçılar ve uzmanlıkları da böyle:
Sitede tüm kuş evlerini görebileceğiniz navigasyon sistemi de var.