Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adobe Fresco Tamamen Ücretsiz Oldu

Adobe Fresco Tamamen Ücretsiz Oldu

Adobe; dijital çizim uygulaması Fresco'nun beşinci yılını, uygulamayı tamamen ücretsiz hale getirerek kutluyor.

Adobe Fresco; 2019 yılında, kalemli iPad’lerde kullanılmak üzere piyasaya sürülmüştü. Adobe dünkü duyurusunda, kullanıcıların artık uygulamanın tüm araç setine tamamen ücretsiz olarak erişebileceklerini açıkladı. Bu değişiklikle birlikte Fresco, geleneksel sanat malzemelerini simüle eden 1.000’den fazla son teknoloji ürünü piksel fırçasını; profesyoneller, amatörler ve hobi amaçlı çizerler dahil herkesin ücretsiz olarak kullanımına sunuyor. Bu gelişme, App Store’daki uygulama sayfasında da bir güncelleme olarak yerini aldı.

Fresco, tüm deneyim seviyelerindeki yaratıcıların eserlerini yaratmak için vektör ve raster içeriğini birleştirmelerine olanak tanıyan çeşitli fırçalar ve gelişmiş araçlar sunuyor. Fırça ve araç çeşitliliği, gerçek dünyadaki çizim deneyimlerini en iyi şekilde taklit ederek çocukların, animatörlerin, çıkartma yaratıcılarının ve hatta dövme tasarımcılarının bu araçla üretim yapabilmesini sağlıyor.

Profesyonellerden hobicilere artık herkes Fresco’yu ücretsiz olarak kullanabilecek

Adobe, Fresco’nun 5 yılda; yaratıcılara iş akışlarını kolaylaştırma ve ekran kalemli cihazları için yeniden tasarlanan analog tekniklerle yaratıcılıklarını geliştirme gücü veren yenilikler aracılığıyla dijital sanatı radikal bir şekilde dönüştürdüğünü vurguluyor.

Fresco’nun güncel kabiliyetleri de şöyle sıralanıyor:

  • Canlı yağlı boya ve sulu boya fırçaları, vektör fırçaları ve binlerce piksel fırçası
  • Apple Pencil için dokunsal geri bildirim, eğme, döndürme ve sıkma desteğiyle dokunma ve ekran kalemi teknolojisindeki en son gelişmeler
  • Sanat eserine saniyeler içinde göz alıcı hareketler eklemeyi kolaylaştıran son teknoloji hareket özellikleri
  • Karmaşık kompozisyonların hassas ve daha hızlı oluşturulmasını sağlayan kullanıcı dostu simetri aracı
  • Kesişen vektör vuruşlarını hızlı bir şekilde kaldırmak ve çizgi resimlerini temizlemek için bir vektör düzeltici
  • Çizgilerin dışına çıkmadan kapalı bir alanı doldurmak için içi boya aracı seçeneği

Adobe, bu haberi müjdelediği blog yazısında Fresco’nun farklı dallardan sanatçılar tarafından nasıl kullanıldığını da örneklerle anlatmış.

Adobe Yapay Zekâ Odaklı 100’den Fazla Yenilik Duyurdu

Görsel: Adobe