Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas miCoach – Nike+’a geç ama güçlü yanıt

Adidas miCoach – Nike+’a geç ama güçlü yanıt

Nike, Apple'ın iPod'unu da kanka marka olarak projesine dahil edip Nike+'ı lanse ettiğinde dijital dünyanın etkileşimini spor yapma alışkanlıklarımıza müthiş bir şekilde yerleştirdi. Zaman içinde çeşitli ödüller kazanan, yeni reklam kampanyalarına ve fikirlere ilham veren Nike+ hem teknolojisi, hem de kişisel verileri biriktirip toplu olarak  paylaşmaya olanak tanıyan basit arayüzlü internet sitesiyle son 5 yılın en önemli pazarlama projelerinden birisidir bence.

Nike+ lansmanından bu yana 4 yıl geçti ve sonunda Adidas da benzer bir kombo ürünü piyasata sürdü: adidas miCoach. Bunca zaman geriden gelmenin bir karşılığı olarak da Nike+'a göre çok daha gelişmiş özelliklerle geldi miCoach. Nike+ sadece adım sayacı aparatıyla koşma ritmi ve süresini (bir de mesafesi olabilir, o konuda emin değilim) ölçebilirken, miCoach sisteminde bir göğüs bantı da pakete dahil edilmiş ve bu sayede nabız ölçümleri de kayıt edilip anlık olarak analiz ediliyor.

Bu sayede, önceden belirlediğiniz bir antrenman programını, kişisel sınırlarınız dahilinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Koçunuz, nabzınız düşerse, kulaklığınızdan hızlanmanızı söyleyebiliyor. En güzeli de farklı antrenman şekillerine göre programlayabilmeniz koçunuzu. Mesela 2010 Avrasya maratonuna hazırlanacaksanız ona göre bir programda performansınızı arttırmak üzere çalışabiliyorsunuz.

Adidas'ın bir yeniliği de, benim gibi koşarken ter içinde kaldığında kulaklık falan kullanmaktan hoşlanmayanlar için. Tek bir LED ışığı olan bir bileklik aparatını alırsanız, temponuzla ilgili direktifi 4 farklı renkten birisi olarak da alabiliyorsunuz buradan.

miCoach'un da bir internet sitesi var tabii ki ve veriler burada saklanıp görüntülenebiliyor, dilerseniz de paylaşıyorsunuz.

Adidas'ın sesli komut vericisi bağımsız olarak ya da herhangi bir MP3 çalarla çalışabiliyormuş. Buna rağmen Adidas lansmanda miCoach'u bir mobil partnerle,  Samsung'la birlikte tanıtmayı ve miCoach uygulamasını Samsung'un F110 telefonuna adapte etmeyi uygun görmüş.