Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas – Dwight Howard interaktif kampanyası

Adidas – Dwight Howard interaktif kampanyası

Haberin ve kampanyanın başlığının nasıl ifade edilmesi gerektiğini bir türlü bulamadım. Ben özeti vereyim, siz önemli noktaları seçip başlık önerinizi iletin. Kampanyanın iki önemli noktası var. Sırayla anlatayım.

Adidas, NBA oyuncusu Dwight Howard'la bir kampanya yapmış. Dwight'ın videoları YouTube kanalından paylaşılıyor. Videonun güzel tarafı interaktif dokunuşların da yer alması. Mesela orijinal filmi izledikten sonra kamera açılarına video oynarken canlı olarak müdehale edebildiğiniz bir versiyonla vakit geçirebiliyorsunuz. Bu kurgu YouTube oynatıcısı içinden çalışıyor. Yine aynı oynatıcı içinden bir de küçük oyun oynayabiliyorsunuz, Dwight'ın ağırlığını azaltan noktada düğmeye bastığınızda muhteşem smaçlar izleyebiliyorsunuz.

Kampanyanın ikinci ve diğer zeki noktası ise şu; Adidas, daha fazla Dwight içeriğini bu video yeterince paylaşıldığında yayına sokacak. Yani bir sonraki aşamaya geçmek için içeriği paylaşmaya teşvik ediyor marka. Bu kurgu şantaj yaratmadan, promosyon malzemesi ya da Playstation hediye etmeden de sosyal medya kampanya kurgularının marka iletişimine uygun bir şekilde yapılabileceğine muhteşem bir örnek.

Çok beğendim.