Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açık Kaynak Kodlu Drone’lar için Linux Foundation Devreye Girdi

Açık Kaynak Kodlu Drone’lar için Linux Foundation Devreye Girdi

Kolektif proje ile birlikten kuvvet doğacak.

Bilgi paylaşıldıkça ve kullanılabilir hale getirdikçe değeri artıyor. İki farklı kişi aynı bilgiye ulaşmak için tüm üretim aşamalarını baştan katetmek zorunda kalmıyor. Bu amaçla kolektif bir kuruluş olan Linux Foundation öncülüğünde açık kaynak kodlu Dronecode projesi başladı. Sonuçları ise ortak, paylaşılan ve açık kodlara sahip bilgilerle donatılmış olacak.

Projenin amacı insansız hava araçlarının kullanımının yaygınlaşması ve üretiminin kolaylaşması. Projeye dahil olan pek çok büyük teknoloji markası bulunuyor. 3D Robotics, DroneDeploy, Intel, Qualcomm, Squadrone System bunlardan birkaçı. Geliştirilecek drone’ların herkes tarafından ulaşılabilir ve geliştirilebilir olması bazı yan teknolojinin gelişmesine de olanak tanıyor.

Dronecode projesinin yazılım ayağında ise iki güçlü drone yazılım çalışması destek veriyor. PX4 ve Ardupilot projeleri, insansız hava araçlarına otomatik pilot hizmeti sunan yazılımlar. Bununla beraber kollektif projenin içinde firmaların yanı sıra bireysel katılımlar da bulunuyor. Linux Foundation, şu anda proje dahilinde 1.200 yazılımcı ile günde 150 kod işlediğini belirtiyor. Tüm bu gelişmeler ve projelerle birlikte geleceğin bize yaklaşma hızı kartopu etkisini andırıyor.

Görsel; Youtube