Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
8-bit Canlandırılmış Miyazaki Filmleri

8-bit Canlandırılmış Miyazaki Filmleri

8-bit gibi dijital sanatlara yatkın olan Miyazaki çizgisi, Spirited Away ve Princess Mononoke'nin piksellerle yeniden doğmasını sağladı.

Hayao Miyazaki‘nin kurduğu büyülü dünyalar, masalsı bir dille nice zihinlerde güzellikler yaşatıyor. Ve bu eserleri, renk paletini, sunumu veya karakterleri sevenler onları farklı platformlardan yeniden yaratmaya bayılıyor. Filmler ve yaşattığı hisler canlı kalırken sonraki nesillerin de büyülü dünyalara adım atmasına ön ayak oluyorlar.

Daha Richard J. Evans, Miyazaki filmlerinin kült olmuş sahnelerini piksel sanatıyla buluşturan bir çalışma hazırlamıştı. Bir Imgur kullanıcısı olan podrickforking ise Miyazaki’nin film afişlerini çalışma alanına dönüştürüp her birini GIF‘e dönüştürmüştü.

David Dutton, CINEFIX Network için Miyazaki filmlerinden ikisini, Spirited Away ve Princess Mononoke’yi 8-bit renk paleti, konuşma balonları ve retro seslerle adeta bir NES oyunuymuşcasına yeniden canlandırmıştı. Sanatçı bu iki eserini birleştirerek çalışmalar arasında bir Miyazaki kolajı yapmayı seçmiş. Çalışma, iki filmi de önemli sahneleriyle tekrar izleyip anılarımızı canlandırmak için fragmandan çok daha eğlenceli bir yol haline geliyor.

Görsel; Vimeo