Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
6. İstanbul Animasyon Festivali’ne Başvurular Başladı

6. İstanbul Animasyon Festivali’ne Başvurular Başladı

Beş senedir düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali’nin altıncısı 13-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. İstanbul Animasyon Festivali’nin yarışma bölümüne bugüne kadar 50’nin üzerinde ülkeden başvuran 2190 filmden, 709’u festival sırasında gösterildi.

2008’in Kasım ayında düzenlenen 5. İstanbul Animasyon Festivali’nde dünyanın en önemli festivallerinin bir çoğundan ödülle dönen Dennis Tupicoff imzalı gözde film Chainsaw, IAF Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Öğrenci Filmi Ödülü’nü Module filmiyle Max Lang alırken, İlk Film Ödülü ise yine festivallerin başka bir gözde filmi Mutt ile Glen Hunwick’e gitti. Seyirci Özel Ödülü’nü Fantaisie in Bubblewrap filmiyle Arthur Metcalf, Müzik Video Ödülü’nü Sertab Erener için hazırlanan Mecbursun videosu ile Baran Baran, Reklam Ödülünü Asics: The Ancient Way filmiyleYue Wu, Motion Graphic Ödülü’nü ise Ferdi Alıcı Ouchhh filmiyle aldı.

Festival, altıncı seneainde yarışmaya bir yenilik ekleyerek uzun metraj filmleri de kabul etmeye başladı. İzleyicileri bu sene en yeni ve en iyi uzun metraj animasyon filmleri izleme şansı bulacak.

Bu yıl açılan yarışma ile yerli üreticileri desteklemek adına İstanbul Animasyon Festivali’ne başvuran Türk filmlerinden oluşturulacak özel bir seçki bir DVD haline getirilecek ve iletişimde olduğumuz kanallar vasıstasıyla uluslararası gösterimeleri organize edilecek.

Yarışma koşulları ve başvuru için www.iafistanbul.com adresinden ayrıtılara ulaşabilirsiniz.