Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
43. Grafik Tasarım Sergisi İçin Başvurular Başladı

43. Grafik Tasarım Sergisi İçin Başvurular Başladı

Temmuz 2023 itibarıyla üretilmiş işlerin kabul edilmekte olduğu 43. Grafik Tasarım Sergisi'ne son katılım tarihi, 30 Ağustos 2024 olarak belirlendi.

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen ve Kasım ayında açılacak 43. Grafik Tasarım Sergisi’nde, GMK Ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödül de sahibini bulacak. 25 kategorinin bulunduğu sergiye tasarımcılar Temmuz 2023 itibarıyla üretilmiş işleriyle başvuruda bulunabilirler.

Görsel kimlik tasarımı Fatih Hardal tarafından gerçekleştirilen 43. Grafik Tasarım Sergisi’nde GMK Ödülleri, Dijital İşler Seçici Kurulu ve Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu olmak üzere üç ayrı jüri yer alıyor. 2024 GMK Ödülleri Seçici Kurulu Gizem Arlı, Oğuzhan Cengiz, Kıvanç Aykan, Meltem Şahin, Orkun Demirelli, Erhan Özden, Yaprak Gültay; Öğrenci İşleri Seçici Kurulu Süleyman Utku Bozkurt, Erkan Kaya ve Eda Çağıl Çağlarırmak’tan oluşuyor.

Son başvuru tarihi 30 Ağustos 2024!

 

Sergi kapsamında GMK ödüllerinin yanı sıra Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülü, İhap Hulusi Afiş Ödülü, Sait Maden Tipografi Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü ilgili kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süregelen katkılarıyla verilmeye devam ediyor.

GMK üyesi olma koşulu aranmaksızın tüm grafik tasarımcıların 25 kategoride başvurabileceği sergiye ilişkin ayrıntılı bilgiye, şartnameye ve başvuru sayfasına buradan erişebilirsiniz.

2019’dan bu yana dijital arşivleme çalışmalarını sürdüren GMK’nın (Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) geçmiş sergilerine şuradan; yayınlarının ve tasarım ürünlerinin satış platformu GMK Dükkân’a ise şuradan erişebilirsiniz.

Görsel: GMK