Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskıdan Kişiye Özel Daft Punk Kaskı

3B Baskıdan Kişiye Özel Daft Punk Kaskı

Kendi Daft Punk kaskını yapmak gibi zahmetli bir girişimin sonu da üç boyutlu baskıya vardı.

Her yaştan insanın elektronik öğrenmesine ve tasarım ürünleri geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlayan platform Adafruit‘in ele aldığı son konulardan biri üç boyutlu baskıdan Daft Punk kaskıydı.

Altı yıl önce de evde Daft Punk kaskı yapmaktan söz etmiştik. Cadılar Bayramı için kendine kaskı yapan bu arkadaş ana malzeme olarak ucuz bir motorsiklet kaskını kullanmıştı. Üç yıl önceyse polyester reçine bazlı krom kaplamadan yapılmış başka bir örneğine rastlamıştık. Yaratıcısı dökümünün ham halini 300 dolara satıyordu.

Bu örneklerden sonra üç boyutlu baskı modeline bakarsak… Yapım aşamasından alınmış, alttaki birkaç kareye bakınca, üç boyutlu baskıdan kötü bir örneğini mi elde edeceğiz, şeklinde yorumlayabilirsiniz. Yalnız kaska asıl kimliğini veren detayları devamındaki YouTube videosundan görünce fikir biraz daha cazip gelebilir. Hele ki gerekli olan malzemeleri de edinme fırsatınız varsa. 

Platform kaskın adım adım nasıl hazırlanacağı ve nelere ihtiyaç duyulacağıyla ilgili oldukça kapsamlı bir kılavuz hazırlamış. Açık kaynak kodu, çeşitli devre şemaları ve asıl montaj sürecini içeren birçok detayı veren Adafruit, aynı zamanda 3b yazıcı dışında diğer malzemeleri satın alma imkanı da veriyormuş. 

Uyanıkların hemen fark edeceği bir detay; Tarife göre hazırlanan kaskla Daft Punk ikilisinden daha çok Guy-Manuel’e bürünmüş oluyorsunuz. Dikkat ettiyseniz, Thomas ve Guy-Manuel birbirlerinden ayırt edilmek için farklı kask modelleri kullanıyor. Grammy Müzesi’nin ikiliyi sergilerken farkı ıskalayarak birbirine karıştırması da bir başka taze haberdi.

Kaynak