Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
16 Yaşındaki Bir Yazılımcı Siyasetçilerin Kaynaklarını Gösteren Eklenti Geliştirdi

16 Yaşındaki Bir Yazılımcı Siyasetçilerin Kaynaklarını Gösteren Eklenti Geliştirdi

Öğrenmeye başlamanın yaşı olmadığı gibi erken atılan adımları da kontrol etmek mümkün değil.

İnternetin her katmanında farklı bir insan profili var. Ve bu bireyler her gün internette zaman harcıyor veya onu tüketiyor. Ancak dijital eğitim yöntemleri de kendini geliştirmek isteyenleri her zaman kucaklıyor. Y jenerasyonunun kendini eğitme yöntemlerinden ve beklentilerinden İskele 47 ile yaptığımız sohbette bahsetmiştik. Bunun yanı sıra Logan LaPlante‘nin kendi kendine eğitim hayatına nasıl devam ettiğini izlemek dönemi anlamak için verimli oluyor.

Nicholas Rubin de kendini internet ve olanaklarıyla geliştiren Seattle’da yaşayan bir genç. 16 yaşında olmasına rağmen bilgisayar ve yazılım hakkında oldukça bilgiye sahip. Mevcut bilgi birikimini kullanarak Greenhouse isimli tarayıcı eklentisini geliştirmiş. 

Eklenti, Beyaz Saray’da ve senatoda yer alan her aktörün finansal kaynağını ve altyapısını nasıl sağladığını gösteriyor. Herhangi bir sitede siyasi kişilerin ismini fareyle seçtiğinizde yanında ek pencere açılarak bilgilendirme yapıyor. 

Yeni sezonu başlamadan önce yetişmeye çalıştığım House of Cards sırasında Greenhouse’u görmem dış mihrakların çalıştığını hatırlattı. Politika ve siyasetin kapalı yapısına rağmen haber ve bilgi alma özgürlüğüne yönelik bu eklenti internet kullanıcılarının bilinçlenmesini de sağlıyor.

Görsel; The Higher Learning