Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar LEGO için Film Yönetti!

Çocuklar LEGO için Film Yönetti!

Çocuklar için oyun oynamanın önemini anlatmak için LEGO ve Unicef iş birliğiyle hazırlanan projede çocuklar stop-motion tekniğiyle bir canlandırma film yarattı.

LEGO, geçtiğimiz Kasım ayında UNICEF Dünya Çocuklar Günü için çocuklarla bir araya gelmişti. 10 yaşındaki 4 çocuğu ofisine davet eden LEGO; onlardan çocukların oyun oynama hakkına dair canlandırma bir film yapmalarını talep etmişti. Şimdi bu film hazır ve kamera arkası görüntüleri ile beraber internet ortamında yayına verildi.

UNICEF iş birliği ile gerçekleştirilen proje üzücü bir istatistiği gündeme getirmeyi hedefliyor. Buna göre dünya çapında 250 milyon çocuk, hak ettikleri gibi oynamadıkları, öğrenmedikleri veya yiyemedikleri için tam potansiyellerine ulaşamama tehlikesi altında. Yani oyun da çocuklar için hayati bir ihtiyaç aslında.

Çocuklarla Lego Ofisinde Bir Gün

Bu önemli mesajı aktarabilmek için tasarlanan proje için önce çocuklara yönelik bir yarışma açılmış. Çocuklar oyunun gücünü anlatmak için çizdikleri posterlerle ve posterde anlatmak istediklerini özetledikleri 1 dakikalık videolarla yarışmaya katılmışlar. Yarışma sonucunda seçilen 4 çocuk LEGO ofisinde Dünya Çocuklar Günü’nde bir araya gelmiş. Tıpkı 23 Nisan’da ülkemizde yapıldığı gibi orada da çocuklar yetişkinlerin rollerine girerek bir gün geçirmişler. LEGO Foundation Yönetim Kurulu Başkanı ya da Yetkili Pazarlama Yönetmeni gibi konumlarda bir günlüğüne de olsa rol almışlar. Ve yine o gün, çekecekleri film konusunda da kafa patlatmış, neyi nasıl yapacaklarını planlamışlar.

oyun_lego_kidstakeover_edelman pr_bigumigu

Çocuklardan Seslenen Bir Markanın Çocuklar Tarafından Yönetilen Filmi

Kasım ayındaki bu günün ardından nihayet geçtiğimiz haftalarda çocukların o gün planladığı ve yaratmaya başladığı film son haline ulaşmış. Böylece çocukların ihtiyaçlarını anlatan, çocuk yönetmenliğinde bir stop-motion canlandırma film ortaya çıkmış.

LEGO ile hazırlanan bir stop-motion olan filmde, sıkıntıdan patlayan bir LEGO çocuk ve tepkisiz babasını görüyoruz. Neyse ki “Fantasy Force” isimli bir süper kahraman ile papağanı, kedisi ve köpeği duruma müdahale ediyor ve her şey değişiyor.

Halkla ilişkiler ajansı Edelman tarafından yaratılan proje, aileleri çocuklarıyla daha fazla oynamaya çağırıyor. Çocukların yönettiği ve canlandırma stüdyosu Brick Nerd’ün imzası taşıyan film, Lego’nun sosyal medya kanallarında yayına girdi. Filmi, kamera arkası videosunun son kısmından izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube