Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gri Bir Dünyanın İçinde Dile Gelen Duygular

Gri Bir Dünyanın İçinde Dile Gelen Duygular

Deniz Zor illüstrasyonlarında duyguları, ikili ilişkilerdeki ruhsal etkileşimleri ve varoluşsal sıkıntıları dile getiriyor.

Deniz Zor, insana özgü duyguları ve karşı cinsle olan ruhsal birlikteliği aktardığı figüratif çalışmalarıyla kendini ifade ediyor. Behance portfolyosundaki illüstrasyonlara göz attığınızda, özellikle son dönemde gri ve pembe ağırlıklı renk paletiyle, kendine özgü rahat çizgileriyle farklı bir dünya yaratmış olduğunu görüyorsunuz. Serbest el yapılmış birer resim gibi çizgi değeri yüksek işler ortaya koyuyor.

Bir iletişim kanalı olarak illüstrasyon

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde öğrenimine devam eden Deniz Zor, sulu boya ve dijital çizim tekniklerinden faydalanıyor. Çizim yapmanın kendi iç dünyasıyla kurduğu bağı sürekli taze tuttuğunu belirtiyor. Üretirken, kendisiyle kurduğu bağ kadar izleyicinin de kendisiyle bağ kurmasını ve böylece bir iletişim kanalı yaratmayı amaçlıyor. En büyük ilham kaynağının müzik olduğunu vurgulayan Zor, bu durumu “Müzik beni harekete geçiren ve hareketsiz bırakan yegane şey.” sözleriyle açıklıyor. Tasarımcı illüstrasyonun yanı sıra animasyon teknikleriyle de ilgileniyor. Kasım ayında, Amerikalı yazar Herman Melville’in dünyaca ünlü romanı Moby Dick için bir animasyon hazırlamış. Ayrıca Instagram’da da Pink Floyd parçaları eşliğinde ilerleyen animasyonlar yayınladığını görebilirsiniz.

Gri Bir Dünyanın İçinde Dile Gelen Duygular Gri Bir Dünyanın İçinde Dile Gelen Duygular Gri Bir Dünyanın İçinde Dile Gelen Duygular Gri Bir Dünyanın İçinde Dile Gelen Duygular Gri Bir Dünyanın İçinde Dile Gelen Duygular

Görsel: Behance