Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Merdiven Çikolatalarla Oluşturulan Anlamlı Küpler

Merdiven Çikolatalarla Oluşturulan Anlamlı Küpler

Tasarım stüdyosu Universal Favourite'in müşterilerine hediye olarak hazırladığı çikolata serisi Complements, amacını aşarak talep edilen bir ürüne dönüştü.

Çikolata denince akan sular duruyor. Yaklaşık 4 ay önce pembe rengiyle “dördüncü tür çikolata” olarak dünyamıza giren Ruby’nin icadı büyük bir çoşkuyla karşılanmıştı. Çikolatanın sunum şekli de önemli. Liat Zvi ve Anat Errell’ın projesi şehir haritası biçimindeki çikolata projesi Tamtik, Blocd ajansın Pantone kataloğundan esinlenerek yarattığı çikolata kutusu, Akihiro Mizuuchi’nin LEGO’dan esinlendiği blok çikolataları, Nendo’nun kendin yap çikolata seti Chocolamixture, bu anlamda karşımıza çıkan harika örneklerdi. Universal Favourite’in merdiven şeklindeki modüler çikolataları da sunum anlamında gönüllere taht kuracak türden.

Modüler çikolatalar, tasarımcıyla müşterisinin uyumunu temsil ediyor

Yiyeceklerde rengin gücü inkar edilemez. Avustralyalı tasarım stüdyosu Universal Favourite da Complements adlı modüler tasarımlarında çikolatanın görselliğini üst seviyelere taşımayı amaçlamış. 2016 biterken müşterilerine yıl sonu hediyesi olması için tasarladığı çikolatalarda pasta şirketi Bakedown Cakery ile iş birliği yapmış. Çikolatalarda; fıstık, kiraz, kurabiye-krema, limon, matcha, antep fıstığı, çilek, vanilya ve karpuz gibi çok sayıda aroma kullanılmış. Elle şekillendirilmiş ve renklendirilmiş bu çikolataların her birini dilediğiniz bir başka merdiven çikolata ile eşleştirebiliyorsunuz. Böylece hem lezzet açısından hem de görsel açıdan cezbedici bir küp halini alıyor. Çikolataların birleşimi, müşteri ile tasarım stüdyosu arasındaki ilişkiyi ve stüdyonun müşteri ile olan uyumunu sembolize ediyor. Bu arada çikolatalar beklenmedik bir viral başarı yakalamış ve satın alma talepleri de gelince başlı başına bir ürün olarak varlıklarını sürdürmelerine karar verilmiş. Dolayısıyla çikolatalar, Universal Favourite ile iletişime geçerek sipariş edilebiliyor.

Görsel: Facebook.com/universalfavourite