Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
WPP ve Ford’dan Müşteri Odaklı Bütünleşik Ajans: GTB Türkiye

WPP ve Ford’dan Müşteri Odaklı Bütünleşik Ajans: GTB Türkiye

WPP Türkiye ve Ford Otosan, hem GTB Türkiye'nin birinci yılını kutladı hem de yeni oluşumun detaylarını basınla paylaştı.

9 Ocak günü, WPP Türkiye ve Ford Otosan A.Ş Pazarlama, Türkiye’deki yeni ajansları GTB Türkiye‘nin birinci yaşını kutlamak ve bu vesileyle GTB Türkiye’nin vizyon ve misyonunu daha verimli bir şekilde açıklamak adına bir araya geldiler. Pazarlama iletişimi alanında verilen tüm hizmetleri bir şemşiye altında toplayan GTB, Türkiye’de %100 bütünleşik ajans yapısıyla kurucu müşterisi Ford’a hizmet veriyor. Oluşturulan çatının altında stratejiden reklama, dijitalden tasarıma, CRM ve satış noktası aktivasyonlarından sosyal medyaya, içerik geliştirilmesinden prodüksiyona kadar, müşteri ve ajans arasında farklı farklı brieflerle çözülecek konular bir araya toplanıyor.

Sohbet toplantısında WPP Türkiye Ülke Başkanı Demet İkiler’in ev sahipliğinde; GTB’nin kurucu müşterisi Ford Otosan A.Ş Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Pazarlama Müdürü Pınar Ercan Tursun ve GTB Türkiye’nin Genel Müdürü Anet Tokatlıoğlu GTB’nin kuruluş misyonunu, kendine özgü yapısını ve gelecek vizyonunu bizlerle paylaştılar.

GTB Türkiye ekibi Ogilvy & Mather, Mindshare, 4129Grey ve Wunderman’ın tüm yeteneklerini tek havuzda birleştiriyor. Bu sayede GTB Türkiye, müşterilerinin tüm pazarlama iletişimi ihtiyaçlarını yaratıcılık ve verimlilik esasıyla bir briefle karşılıyor. Bu da marka ve ajansa a’dan z’ye planlanan iletişim stratejilerini tüm noktalarda daha detaylı işleyebilme olanağı sağlıyor. WPP Türkiye Ülke Başkanı Demet İkiler bu yapılanmanın birçok uzmanlığı bir arada bulundurduğunu fakat kalbinde müşterisi olan bir yapı olduğunu söylüyor.

Müşteri Ne Kadar Yanınızdaysa O Kadar Güçlüsünüz

WPP Türkiye Ülke Başkanı Demet İkiler, grubun yeni yatırımıyla ilgili olarak “GTB, müşterileri için çok farklı pazarlama iletişimi disiplinlerinin en iyilerini bir araya getiriyor, tüm ihtiyaçlara tek yerden altından cevap veriyor. WPP olarak yatay yapılanma ve birlikte çalışma kültürümüzün büyük markalar ve müşterilerimiz için büyük işler çıkarabilmemizin ardındaki itici güç olduğuna inanıyoruz. GTB, işte tam da bu iş yapış şeklimizin ete kemiğe bürünmüş halidir. Bir reklam verenin muhtelif ajanslarının bir araya gelerek bir marka için yaratıcılıklarını birleştirip, verimliliklerini artırmalarına eşsiz bir örnektir” dedi.

GTB Türkiye’nin Genel Müdürü Anet Tokatlıoğlu ise İstanbul ofisinin henüz kuruluşunun ilk yılında olmasına rağmen GTB’nin diğer ülkelerdeki ajansları için de bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.  Anet Tokatlıoğlu,”2018 vizyonumuz GTB’nin yetenek havuzunu geliştirerek büyümek, entegre iş yapış şeklimizle müşterimizin ana strateji ortağı olarak kazandırdığımız katma değeri daha da geliştirmek ve tüketici yolculuğunu A’dan Z’ye takip ederek iletişim stratejilerimizi bu minvalde oluşturmak” dedi. Ford Otosan A.Ş Pazarlama Müdürü Pınar Ercan Tursun ise Ford Otosan’ın bir yıl içinde Effie, ODD ve One Awards gibi 24 ödül kazandığını da belirtti.

GTB yani Global Team Blue, dünyada ilk kez ABD’de Detroit’te 2007 yılında uygulamaya konulan bir yapı. WPP’nin daha önceden kurduğu Team Detroit ve Blue Hive girişimlerinin birleştirilmiş hali olan GTB, İstanbul ofisinde 28 kişilik ekibiyle kurucu müşterisi Ford’a hizmet veriyor. GTB’nin küresel ölçekte 6 kıtada 52 ofisi bulunuyor. GTB Türkiye ve Ford ayrıca 2018 yılının gelişini de “GTB İstanbul’da çalışıp o koltuğa ben de otursaydım” dedirten, Ford Mustang’le drift atmayı öğrendikleri eğlenceli bir videoyla da kutlamışlardı. Bir de küçük bir not düşmek istiyoruz. Şimdiye kadar GTB İstanbul adıyla anılan ajans, bu toplantıda GTB Türkiye olarak anıldı.

GTB İstanbul’un Asfaltta İz Bırakan Yeni Yıl Filmi

Görsel: Basın Bülteni
Manşet Görseli: GTB Türkiye Facebook