Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitap Ayracı LastWord Sayfada Kaldığınız Yeri İşaretliyor

Kitap Ayracı LastWord Sayfada Kaldığınız Yeri İşaretliyor

PQ Design Studio'nun LastWord adlı kitap ayracı, kaldığınız sözcüğü işaretliyor ve kitabın arasından kayma riski taşımıyor.

Öylesine hızlı bir tempoda yaşamak zorunda kalıyoruz ki, sevdiğimiz şeylere zaman ayırmak gitgide zorlaşıyor. Örneğin kitap okumak… Kitap okumayı çok sevenlerimiz bile işlerinden ya da derslerinden fırsat bulup da o okumak için can attığı kitabına bir türlü dokunamıyor. Kitaba başlasak bile ancak uzun bir aradan sonra yeniden elimize alabiliyoruz. Hadi elimize aldık diyelim, akıllı telefonlar dikkatimizi dağıtıp kitaba ayıracağımız zamandan çalabiliyorlar. Tüm bu bölünmeler söz konusu olduğunda kitap ayracı da önemli tabii. Kitap okumayı kitabın yazarının ağzından hatırlatan elektronik kitap ayracına, okuma lambasına dönüşen kitap ayracına ve karanlıkta parıldayan büyüleyici kitap ayraçlarına daha önce kitap tutkunlarının heyecanla karşıladığı tasarımlar olarak yer vermiştik. Bunlardan çok daha basit bir görünüme sahip olan LastWord ise kitapta kaldığınız yeri sağlam bir şekilde işaretleyerek pek çoğumuzun deneyimlediği önemli bir soruna çözüm oluyor.

Kitaba sıkı sıkı tutunan kitap ayracı

Kitabınıza ara verdiniz, bir süre sonra devam etmek üzere çantanızdan çıkardınız. Şanslıysanız ve kağıttan yapılma ayracınız kayıp düşmediyse kaldığınız sayfayı bulabilirsiniz. Peki o sayfada kaldığınız nokta neresiydi? Bu pek çoğumuzun yaşadığı bir durum olsa gerek. Büyük bir dikkatle okusanız bile, zihninizi meşgul eden tonlarca şeyin arasında unutmanız söz konusu olabiliyor. Kendi adıma bu sorunu aşmak için kitapçılarda yaygın olarak görebileceğiniz mıknatıslı ayraçlardan denemiştim. Ancak maalesef onlar da kitabın arasından kayıp gidebiliyor. İtalya merkezli PQ Design Studio’dan Piero Quintiliani’nin tasarladığı LastWord ise kitaba sıkı sıkı tutunarak bu kayma sorununa çare oluyor. Kaydırılabilir metal tırnağıyla kaldığınız satırı hatta sözcüğü işaretliyor. Gayet basit bir görünümü olsa da canlı renk seçenekleriyle göz zevkinize hitap etmeyi başarıyor. Internet sitesinde belirtildiğine göre, elastik şeridi her boyutta kitaba uyum sağlayabiliyor.

Görsel: PQ Design Studio