Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Adımda Elektrik Üreten Kaldırım Taşı

Her Adımda Elektrik Üreten Kaldırım Taşı

Akıllı kaldırım taşı Pavegen V3, atılan adımları elektrik enerjisine çevirerek döşendiği yolu LED ışıklarla aydınlatıyor.

Pavegen, kalıcı ve ticari akıllı zemin kaplama çözümü üreten İngiltere merkezli bir şirket. 2009 yılında hareketle elektrik üreten kaldırım taşı için patent alan ve ilk modelini üreten Pavegen, bu kez üçgen tasarımdaki, çok daha teknolojik, enerji verimi ile veri yakalamayı artıran, şık olduğu kadar dayanıklı ve yaya trafiğinin fazla olduğu hemen hemen her yere yerleştirilebilir etkili bir güç üretimi çözümü Pavegen V3’yi geliştirdi.

Atılan adımlar sayesinde elektrik üretebilen akıllı kaldırım taşı, çoklu işlev gerçekleştiren zemin, veri ve güç olmak üzere 3 kısımdan oluşuyor. Birlikte çalışan Pavegen Sistemi, yarının veri üstüne kurulu akıllı şehirleri için enerji üretiminde etkili bir çözüm sunuyor. Her bir akıllı kaldırım taşı, atılan her adımda veri aktarıcılar sayesinde kablosuz bilgi topluyor.

Pavegen V3 ile mobil uygulamaya bağlanarak, her bir adım dijital para birimine dönüştürülebiliyor ve bağış ya da yardım amaçlı kullanılabiliyor. Yapılan haritalama ile bir mağaza yakınındaki yaya trafiği ve buna bağlı olarak tüketici alışkanlıkları belirlenebiliyor.

Pavegen, siz adım atarken yolunuzu düşük enerji tüketen LED ışıklarla aydınlatırken, enerji tasarrufunu artırıyor ve aynı zamanda halka açık karanlık alanlarda yolunuzu bulmanızı sağlıyor.

Güncelleme: 07.03.2017
Pavegen V3, SXSW 2017 Interactive Innovation Awards finalistleri arasında yer alıyor.

Görsel: Pavegen, YouTube