Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görünmez Mankenlerin Giydiği Dijital Giysiler

Görünmez Mankenlerin Giydiği Dijital Giysiler

Alman tasarım stüdyosu Zeitguised’dan bir grup tasarımcı, görünmez modeller tarafından giyilen kıyafetlerin yer aldığı yaratıcı bir moda projesi hazırladı.

Ödüllü tasarım stüdyosu Zeitguised’dan Henrik Mauler’in “Void Season” isimli çalışması, el yapımı algoritmik yaklaşımların, yine elle ve incelikle yapılan moda tasarımlarıyla birleşmesinin ardından tamamen yapay ve dijital bir hazırlık sürecinden geçmesinden oluşuyor.

Zeitguised’ın kostüm tasarımları, fiziksel tasarımlara alternatif analog bir bakış açısı getiriyor.

Ortaya çıkması istenen modeller elle çiziliyor, farklı kalıplarda kumaşlar yaratılıp üretiliyor. En sonunda ise kumaş parçaları birbirine dikiliyor ve kıyafetler tamamlanıyor.

İçinde görünmez bir model varmış gibi hareket eden kumaşa bu hareket kabiliyeti kazandırmak için gerçek dansçıların ve performans sanatçılarının dans ederken sergiledikleri hareketler, hareket yakalama verileriyle birlikte kıyafetlere birebir aktarılıyor.

Zeitguised’ın bu sıra dışı çalışması çalışması, yaratıcı ve orijinal işler ortaya koyan Berlin merkezli OY grubunun “A New Planet Is Born” isimli parçasının klibinde yer alıyor.

Görsel: Zeitguised, Vimeo