Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lytro’dan Yeşil Ekranı Çağ Dışı Bırakan Sinemaya Özel Işık Alanı Kamerası

Lytro’dan Yeşil Ekranı Çağ Dışı Bırakan Sinemaya Özel Işık Alanı Kamerası

Lytro Cinema, ışık alanı teknolojisini kullanarak objektifin her noktasına odaklanabiliyor ve bu işlemi post prodüksiyonda da yapabiliyor.

2011’de piyasaya çıkardığı ilk kameradan bugüne Lytro, kullandığı ışık alanı teknolojisiyle geleneksel kameralardan oldukça farklı bir yere koyuyor kendini. Geçtiğimiz yıl sonunda Lytro Immerge isimli sanal gerçeklik kamerasını tanıtan marka bu hafta da sinema için geliştirdiği Lytro Cinema’yı tanıttı.

Yeşil ekran ve bilgisayar destekli grafik konusunda günümüz teknolojilerine nazaran büyük bir gelişme ve post prodüksiyon anlayışında büyük bir değişim yaratacak olan Lytro Cinema teknik özellikleriyle de devasa veri üretebiliyor. 755 megapiksellik RAW sensörlü kamera, saniyede 300 kare görüntü yakalayabiliyor. 40K çözünürlük ve 300 fps’yi bir video dosyası olarak tahayyül etmek gerekirse bir saniyesi 400 GB büyüklüğe denk geliyor.

Ancak Lytro Cinema‘nın yapabilecekleri bu büyüklüğü hak eder nitelikte. Çünkü görüntünün odağını, hızını, objelerin konumunu veya görsel efektleri istediğimiz gibi değiştirebilir, ayarlayabilir veya detaylandırabiliriz. Lytro Cinema’nın kiralama ücreti ise donanım, yazılım ve bulut depolama dahil olarak 125 bin dolardan başlıyor.

Görsel: Vimeo