Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hindistan’ın Fil Başlı Tanrısı Ganesha, Denizlerin Koruyucusu Oldu

Hindistan’ın Fil Başlı Tanrısı Ganesha, Denizlerin Koruyucusu Oldu

​Sprouts Environment Trust, Hindistan’da her yıl adına düzenlenen festivalde denizlere bırakılıp çevre kirliliğine sebep olan Ganesha heykellerini hem çevre hem de balık dostu bir hale getirdi.

Hindistan’da fil başlı tanrı Ganesha şerefine her yıl gerçekleştirilen görkemli Ganesh Chaturthi festivalinin son günü büyüklü küçüklü yüzlerce Ganesha heykelciği bölgedeki göl ve denizlere bırakılıyor. Festival bitiminde elde kalansa sahilleri kaplayan plastik yığınları ve bu ucuz heykellerin yapımında kullanılan kurşun, civa, çinko gibi ağır metallerin yarattığı kirlilik sebebiyle ölen deniz canlıları oluyor.

Yıllardır her festival sonrasında suya atılan heykelleri toplayarak sahilleri temizleme görevini üstlenen Sprouts Environment Trust organizasyonu, çevre kirliliği ve toplu balık ölümlerine yol açan festival ritüeli için bu yıl ilginç bir çözüm üretti: İçi balık yemiyle dolu çevre dostu Ganesha heykelcikleri. Organizasyon, çevre dostu malzemeyle ürettiği heykellerin ölçüsünü biraz küçülterek içlerini de balıkların tüketebileceği organik besinlerle dolduruyor. Heykelin süslemeleri de gıda boyaları ile yapılıyor.

Ogilvy Hindistan imzalı #GodSaveTheOcean etiketli kampanya, uluslararası basının yanı sıra sosyal medyada da büyük ilgi görmüş ve 12,8 milyon insana ulaşmayı başarmış.

Daha önce de Help Us Green’in Webchutney imzalı yeşil kampanyasından bahsetmiştik. Help Us Green, üzerinde tanrı görselleri bulunan ambalajların saygısızlık yapmamak adına çöpe atılamayıp, tüm şehri çöpe çevirmesine; çevre dostu, gübrelenebilir ambalajlarla çözüm sunmuştu.

Künye:

Ajans: Ogilvy, Mumbai, Hindistan
Yaratıcı Yönetmenler: Rajiv Rao, Elizabeth Dias, Srreram Athray
Sanat Yönetmeni: Farid Bawa
Hesap Yöneticisi: Kunal Dangarwala

Görsel; Vimeo