Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ay’daki İlk Reklam 2016’da Geliyor

Ay’daki İlk Reklam 2016’da Geliyor

Japon gazlı içecek Pocari Sweat, Ay'a reklam veren ilk ürün olma değerini taşıyacak.

Pazar Gazetesi’nin son yayınında artık uydumuzun da bir reklam mecrası olarak kullanılma durumundan bahsetmiştik. Konu oldukça ilgi çekici olduğu için detaylarını bahsetmeden olmaz.

Japon firma Otsuka Pharmaceutical gazlı içecek ürünü Pocari Sweat için Ay’da konumlanacak reklam kampanyasını gelecek yıl uyduya göndermeyi planlıyor. Peki uydumuz mecra olarak nasıl değerlendirilebilir? Buna göre kampanyanın detayları nelerdir?

Hem popüler kültür hem de teknoloji için dev bir kayda değerlik taşıyan kampanyanın mecrasını tam anlamıyla bulabilmesi için ABD’nin de yardımı gerekecek. Gelecek yıl fırlatılacak Space X’in Falcon 9 roketi başarıyla uyduya iniş yaparsa, gazlı içecek kutusunun temsili olan “zaman kapsülü” uyduya taşınmış olacak. Kampanya, kişilerin akıllı telefonlarından gönderecekleri mesajları da Ay’a taşımayı vaat ediyor. Akıllı telefon sahibi olmayanlarsa iletmek istedikleri mesajı buradan yazabilecek.

Lunar Dream Capsule Project sayfasından toplanan mesajlar titanyum plakadan yapılmış kapsülün dış yüzeyine işlenecek. Hedef kitlesi astronotların olduğu kampanyanın uyduya başarıyla teslim edilmesi ardından geriye bir adım daha kalıyor; o da toz halinde giden içeceğin içilmesi için astronotların uydudan su kaynağı elde etmesi. NASA ise bunun 2018 yılında gerçekleşmesini umuyor. Japonya ve Singapur’da yapılacak titanyum plakanın içinde vakumlanmış halde bulunan tozun da, 30 yıldan fazla bir süre muhafaza olabileceği söyleniyor.

Kampanyanın bütçesi açıklanmasa da 8 milyar doları aşmayacağı tahmin ediliyor ki bu da Super Bowl boyunca yayınlanan bir saniyelik reklamın değeri. Ürünün uyduya taşınmasını sağlayacak firma olan Astrobotic ile anlaşma süreci devam ederken firma teslimatta kilogram başına 12 milyar dolar talep ediyor.

Kampanya için hazırlanan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=r2lJkjcyKDI
Manşet görseli: Youtube