Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zeka İle Üretilen İşleriniz Kimsenin Umrunda Değil!

Yapay Zeka İle Üretilen İşleriniz Kimsenin Umrunda Değil!

Dünyanın en büyük freelance yetenek platformlarından Fiverr’ın yeni kampanyası, yapay zeka ile üretilen işlerin ‘normalleştirilmesi’ gerektiğine sarkastik bir dille değiniyor.

Dünyanın her bölgesinden metin yazarlarının, çizerlerin, grafik tasarımcıların ve animasyon & video artistlerin portfolyolarına ev sahipliği yapan dev platform Fiverr ‘Nobody Cares’ (Kimsenin Umrunda Değil) isimli yeni reklam filmiyle, yapay zekanın artık yaratıcı endüstriler için normalleşmesi gerektiğini eğlenceli ve bir o kadar da sarkastik şekilde aktarıyor.

Kullandığın Araç Değil Elde Ettiğin Dönüşüm Önemli

Müzikal bir temada, hatta Brooklyn müzikallerinin o kendine has ‘gereğinden fazla coşkulu’ havasında geçen film, sosyal medyada gördüğümüz yapay zeka ile üretilen işlerin abartılması ile ilgili tatlı göndermelerle başlıyor. Önemli olan üretken yapay zeka ile üretilen bir görselin, bir videonun veya bir chatbotun etki yaratması olduğuna dikkat çeken Fiverr, bir işin yapay zeka araçları kullanarak üretilmesinin o işin değerini düşürmeyeceğinin yani yapay zeka ile yaratıcılığın el ele yürüyebileceğinin altını çiziyor. 

Reklam filminin vurgulamak istediği bir diğer önemli içgörü ise yapay zeka araçlarını kullanan herkesin aynı verimi ve aynı çıktıyı elde edemediği / edemeyeceği gerçeği. Yani Nobody Cares işi bize diyor ki, yapay zeka araçları herkesin kullanımına açık olsa da, -tıpkı Adobe ürünlerinde olduğu gibi- bu araçların kullanımında uzmanlaşmak ve yaratıcılığı işin içine katmak ortaya çıkacak sonuçları tamamiyle değiştiriyor. Bu yüzden de film ‘Her türlü dijital yeteneğini geliştirmiş Fiverr uzmanlarıyla çalışın. Yapay zeka dahil’ spotu ile bitiyor.

Fiverr’ın yayınladığı 2024 Generative AI Usage Report,  katılan 3300 freelancer’ın geçtiğimiz yıl içinde yapay zeka araçları kullanım oranlarının %57’den %63’e çıktığını gösteriyor.

 

Görsel: YouTube