Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birleşik Krallık Meteoroloji Kurumundan Hisli GIF’ler

Birleşik Krallık Meteoroloji Kurumundan Hisli GIF’ler

Birleşik Krallık'ta meteorolojiden sorumlu bir devlet kurumu olan Met Office, hava durumu raporlarına renk katmak için ödüllü animasyon stüdyosu Flow Creative ve GIPHY ile iş birliği yaptı.

Birleşik Krallık’ın ulusal hava durumu servisi, “havanın hisleri etkilediği anları ifade etmek ve paylaşmak” için bir çıkartma ve gif koleksiyonu piyasaya sürdü. Gif serisi, GIPHY’de “Weather feels” başlıklı Met Office kanalında yayınlandı.

Met Office‘in henüz resmi olmayan yeni marka maskotu Christopher Cumulonimbus adında büyüleyici bir bulut karakter oldu.  Manchester merkezli animasyon stüdyosu Flow Creative tarafından yaratılan karakter, havanın tüm renklerini ve bu renklerin insanlar içinde bırakabileceği bazı ruh hallerini nazikçe görselleştiriyor. Bu karakterle,  genç izleyici kitlesinin de ilgisini  çekmek ve çevrim içi sohbetlere paylaşılabilir eğlenceli bir “hava katma” katmak hedefleniyor.

Met Office’in geçen yıl açılan GIPHY kanalının lansmanının başarısının ardından, bu yıl bu başarıyı devamlı kılmak istemişler. Ördek ve fok gibi başka karakterler de yaratılmış ama sonra bulut Christopher’da karar kılınmış.

via GIPHY

Met Office, bilgiyi ve eğlenceyi bir arada sunarak genç kitleleri çekmek istiyor

Flow Creative’in kreatif direktörü Karl Doran, “Amacımız yalnızca görsel olarak çekici değil, aynı zamanda duygusal açıdan da yankı uyandıracak ve paylaşılması eğlenceli olacak bir şey yaratmaktı” diyor. Ajansın hedefi, karakterin yalnızca hava koşullarını göstermekle kalmayıp aynı zamanda Birleşik Krallık’taki (çoğunlukla berbat olan) havaya karşı çok çeşitli ve esprili tepkileri ve duyguları ifade edebilecek kadar iyi olmasıymış.

GIPHY’nin ortaklıklardan sorumlu kıdemli yöneticisi Becky Dole bu kampanya hakkında şu açıklamaları yapmış. “Kullanıcılar GIPHY’ye kendilerini ifade etmek için geliyorlar ve kullanıcılarımız çoğu zaman hava durumuna tepki veriyor. Bu kampanyada kullanıcı arama verilerini eğlenceli ve göz alıcı bir şekilde yansıtmak için Met Office ile birlikte çalıştık. Kullanıcıların Christopher Cumulonimbus ile hava durumuna tepki vermesini görmek için sabırsızlanıyorum.”

Serinin tamamı, Met Office’in GIPHY kanalında mevcut.

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

Görsel: Met Office