Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
the Design Museum, Wes Anderson Sergisine Hazırlanıyor

the Design Museum, Wes Anderson Sergisine Hazırlanıyor

Londra'daki the Design Museum, 2025'in sonlarına doğru Wes Anderson'ın çalışmalarının yer aldığı büyük bir retrospektife ev sahipliği yapacak.

the Design Museum’daki serginin ziyaretçileri; Wes Anderson’ın tüm filmografisini, ilham kaynaklarını ve çalışmalarını ortaya koyan titiz işçiliğini derinlemesine inceleme fırsatına sahip olacak.

Bu sergi, yönetmen Wes Anderson’ın çalışmalarının yer aldığı ilk retrospektif  olacak. 1990’lardaki ilk deneylerinden yakın zamandaki Oscar ödüllü kısa filmi de dahil olmak üzere günümüze uzanan gelişimini ortaya koyacak.

 

İlk Wes Anderson retrospektifi

Küratör eliyle düzenlenen koleksiyonda; Wes Anderson’ın kişisel koleksiyonu, filmlerdeki orijinal aksesuarlar, kostümler ve kamera arkası görüntüleri dahil birçok ayrıntı gün ışığına çıkacak.  Serginin hedefi, Wes Anderson’ın dünyasına eşi benzeri görülmemiş bir bakış açısı sunmak ve onun çağdaş sinema üzerindeki kalıcı etkisini kutlamak.

La Cinémathèque Française (Fransız Sinematek’i) iş birliğiyle düzenlenen “Wes Anderson: The Exhibition” başlıklı sergi, 21 Kasım 2025 – 4 Mayıs 2026 tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

Gelişmeleri, the Design Museum’un Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Wes Anderson Filmlerinin Kağıt Dioramaları

Görsel: the Design Museum