Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadına Yönelik Şiddetin ‘Çok Yakında’ Olduğunu Anlatan Kampanya

Kadına Yönelik Şiddetin ‘Çok Yakında’ Olduğunu Anlatan Kampanya

APAV (The Portuguese Association for Victim Support) - Portekiz Şiddet Mağdurları Destek Derneği’nin online ve offline mecralarda yürüttüğü kampanya, aile içi şiddetin görünmeyen yüzüne değiniyor.

Gün içinde Instagram feed’imizde hepimizin karşısına mutlu çiftler, ideal aileler ve kusursuz bir iletişim yürüten flört ilişkileri düşüyor. Ancak sizce bu idealize edilmiş tabloların sizce kaç tanesi gerçeği yansıtıyor? İşte APAV (The Portuguese Association for Victim Support) – Portekiz Şiddet Mağdurları Destek Derneği son kampanyasında, aile içi şiddetin (ilişki ve flört şiddeti de örgüt tarafından bu kapsama alınıyor) çoğu zaman dışarıya çok fazla belirti vermediğini, tam aksine bu tür istenmeyen durumların dış dünyaya ‘gereğinden fazla idealleştirilmiş’ bir resim olarak servis edilebileceğini anlatıyor.

Çünkü istatistikler Brezilya’da kadına yönelen şiddetin %70’inin ev içinde gerçekleştiğini ve bu suçun faillerinin genelde eş ya da partnerler olduğunu ortaya koyuyor. İşte bu veriden yola çıkan kampanya görsellerinde Instagram’da arz-ı endam eden ideal çiftler işaret edilerek ‘Bu tablo gördüklerinizin yalnızca %30’unu yansıtıyor’ metni ile sunuluyor. Metnin vermek istediği mesajlardan biri kadınlara yönelen şiddet tehdidinin genelde en yakınları olan eş ve partnerlerden gelmesi iken diğer önemli mesaj da herkesin sosyal medyadaki sanal gerçekliğe çok tutunmadan yakınlarının esenliğini ve mental durumuna karşı farkında olması gerektiği.

Künye:

Reklamveren: APAV – The Portuguese Association for Victim Support

Yaratıcı Ajans: Made Brasil

Prodüksiyon Ajansı: Estudiorama

 

 

Görsel: Made Brasil Instagram