Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Herkesin Özgün Hikayesi Los Angeles 2028 Yaz Olimpiyatları Logosunda

Herkesin Özgün Hikayesi Los Angeles 2028 Yaz Olimpiyatları Logosunda

2028'de Los Angeles'ta gerçekleşecek olan Yaz Olimpiyatları logosundaki "A" bölgenin yaratıcı ve atletik isimlerinin tasarımlarıyla çeşitlenecek.

Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarını tamamlarken tüm gün spor takip etmeye alışanların aklından iki konu geçiyor. İki hafta sonra başlayacak olan Yaz Paralimpik Oyunları ve 4 yıl sonra tekrarlanacak olimpiyat oyunları. 2028’de gerçekleşecek olan Los Angeles Yaz Olimpiyatları da bugünden iletişime başladı.

LA28 kısaltmasıyla iletişimini sürdüren organizasyon etkinlik için şehrin küresel çaptaki kültürel etkisi, tanınan yaratıcı isimleri ve atletleri ile logosundaki “A” harfini bir tasarım mecrasına dönüştürüyor.

Los Angeles ve çevre bölgelerde büyümüş ve şehir ile özdeşleşmiş isimler Los Angeles’ın kendisi için taşıdığı anlamı paylaştığı eşliğinde tasarımlarını paylaşıyorlar. Şu anda öne çıkarılan tasarımlar arasında olimpiyatların Fransa’dan ABD’ye devrini temsil eden bir A’nın yanı sıra, Vanessa Bryant, Billie Eilish, Anthony Kiedis (The Red Hot Chili Peppers), Snoop Dogg, H.E.R., Jagger Eaton, Kate Courtney ve Michael Johnson gibi isimler yer alıyor.

Her “A” Farklı Bir Hikaye

Los Angeles, kültür hegemonyası içerisinde çok güçlü bir şehir. Sinema, spor, müzik, kültür, genç nesillerin akımları, teknoloji, sanat, içerik her anlamda Los Angeles’ın görkemle sunulan bir yönü var. Metropolitan bölgesiyle birlikte 12,561 km2‘lik bir alana yayılan şehre ek olarak San Francisco, Silikon Vadisi gibi bölgelere yakınlığı ile de birleşince birçok anlamda kendini merkezde konumlandırabiliyor.

Her anlamıyla çeşitliliğin gözlemlenebildiği şehirlerden birisi olarak Los Angeles’ı 2028 Yaz Olimpiyatlarına hazırlarken elde ettiği eğlenceli dili ve yüksek medya değeri ile proje dikkat çekiyor. Ayrıca LA28 olarak logosunun bir kısmını adeta kiralayıp başka girdilerle birlikte organizasyonun görsel kimliğini kurgulamak heyecan verici.

 

Son olarak, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları boyunca Team USA ile birlikte stadyum, kort, saha ayırt etmeksizin gezen Snoop Dogg’un aktiviteleri medyada kendine çokça yer bulmuştu. Ayrıca geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kapanış seramonisindeki Paris’ten Los Angeles’a devir teslimi sırasında Billie Eilish, H.E.R., Red Hot Chili Peppers ve Snoop Dogg sahnedeydi.

Bugünden birkaç hafta öncesine dönüp bakınca Snoop Dogg’un Olimpiyatlar boyunca yaptığı ve medyada tekrar tekrar gördüğümüz tüm sevimlilikler bizi LA28’in lansmanına hazırladığını görebiliyoruz. Kampanyanın internet sitesine buradan, Billie Eilish’in tanıtım filmine ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

Görsel: LA28