Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dans Eden Spagettiler

Dans Eden Spagettiler

James Gerde, üretken yapay zekâ kullanarak yarattığı animasyonlarında; aşkı, lezzeti ve dansı bir araya getiriyor.

ABD’li film yapımcısı ve animasyon sanatçısı James Gerde, spagettiyle yaratılmış çiftlerin tabakta dans ettiği animasyonlarıyla milyonlarca sosyal medya kullanıcısının kalbini çaldı. Gerde, yapay zekâ kullanarak yarattığı bu animasyon serisinde,  kağıttan ve yapraklardan dansçılar da tasarlamıştı. Spagetti dansçılar ise bu serinin en sevilen üyeleri oldu.

Günümüzde, üretken yapay zekâ eğitiminin yaratıcılara yönelik hak ihlallerine neden olması haklı bir endişe kaynağı. Ayrıca, insanı yaratımdan vazgeçmek istemeyen birçok sanatçı da üretken yapay zekâ kullanımını reddetme eğiliminde. Öte yandan bu teknolojinin, doğru kişilerin elinde ne kadar güzel işler ortaya çıkmasını sağladığı da inkar edilemiyor. James Gerde’nin çalışmaları bunun en somut örneklerinden.

“Gizli içerik aşk”

Tahmin edeceğiniz üzere; James Gerde‘nin yapay zekâyla ürettiği her klip, yetenekli dansçıların görüntülerine dayanıyor. Gerde, bu dansçıları paylaşımlarında etiketleyerek referans vermeye büyük özen gösteriyor. Gerde’nin kullandığı yapay zekâ araçları ise Midjourney ve Disco Diffusion.

Gerde, makarna serisinde aşk ve sevgi üzerine odaklanmış. “Yemek benim aşk dilim” (Food is my love language”, “Gizli içerik aşk” (The secret ingredient is love) gibi metinler eşliğinde animasyonlarını paylaşıyor.

Makarnalı işler konusunda ilham arıyorsanız, Selim Ünlüsoy’un Midjourney kullanarak ürettiği sanal makarna görüntüleri de damak tadınıza hitap edebilir.

Yapay Zeka ile Sanatsal Makarna Deneyleri

Görsel: James Gerde