Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bozcaada Caz Festivali Bu Kez Kız Çocuklarını Doğaçlamaya Davet Ediyor

Bozcaada Caz Festivali Bu Kez Kız Çocuklarını Doğaçlamaya Davet Ediyor

Türkiye’nin en önemli müzik festivallerinden biri olan Bozcaada Caz Festivali bu kez 10-15 yaş arasındaki caz müzik meraklısı kız çocuklarına doğaçlama için alan açıyor.

Gerçekleştirildiği ilk sene olan 2017’den beri her sene artan bir ilgi ve kapsamla yoluna devam eden Bozcaada Caz Festivali, bu sene caz müziği tutkunu kız çocukları için, doğaçlama alanında kendilerini geliştirebilecekleri doğaçlama kampının ikinci edisyonunu açıyor. Festivalin gerçekleştirildiği Bozcaada’da değil, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Borusan Müzik Evi’nde 25-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Kızlar için Caz Kampı“ 10-15 yaş arasındaki müzisyen adayı kız çocuklarını cesaret veren bir ortamda doğaçlama yapmaya davet ediyor.

Atölye Müzik Endüstrisindeki Cinsiyet Dengesizliğini Değiştirmeyi Amaçlıyor

İlk olarak Danimarka’da 2014 yılında başlayan ve bugüne dek Finlandiya, Polonya, Birleşik Krallık, İsveç, Kanada’da kızlarla buluşan projenin Türkiye ayağı ise 3dots ve Fermente ortaklığında tasarlanan yeni yaratıcı girişim KEŞİF’in öncülüğünde gerçekleşiyor.

Caz müzik endüstrisindeki kadın enstrümanist sayısını arttırmaya ve kızların bu alandaki görünürlüğünü vurgulamaya odaklanan proje, Kamucan Yalçın ve Erdem Göymen eğitmenliğindeki atölyelerde kız çocuklarının müzikal yaratıcılıklarını tetiklemeyi amaçlıyor. Toplam 3 gün sürecek bu yaratıcı atölyenin başvuruları 31 Mayıs günü kapandığını başvuruların bu adresten yapılabildiğini de unutmadan belirtelim.

 

Görsel: Bozcaada Caz Festivali