Yaşamını ve kariyerini Tokyo’da sürdüren ressam Daisuke Samejima, çalışma yüzeyi olarak küreleri kullanmayı tercih ediyor. Hem bu tercihi hem de aşırı gerçekçi stilde üretim yapması onu geniş kitlelerin beğenisini kazanan bir sanatçı olarak diğerlerinden bir adım öne taşımış.
Flatball adını verdiği bu küreli seride, Japon banliyölerinden manzaralar tasvir ediyor. Gerçekçi manzaralar küre şeklindeki yüzey dolayısıyla daha da boyut kazanmış. Ayrıca izleyici için de manzarayı kelimenin tam anlamıyla avuçlarının içinde tutabilecekleri farklı bir deneyim sunuyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
360 derece kent manzaraları
Instagram sayfasını incelediğinizde bunun, başlangıcı 2018 yılına uzanan uzun soluklu bir seri olduğunu görebiliyorsunuz. Sanatçı, nadiren de olsa başka 3 boyutlu heykeller üzerine de çalışmış. Malzeme olarak da akrilik boya, akrilik reçine ve bazne de yağlı boya kullanıyor.
Küreler, şehirden 360 derecelik kesitler sunuyor. İzleyici tabloyu elinde çevirdiğinde; evleri, sokakları ve önemli noktaları Google Sokak Görünümü’ne benzer şekilde görüyor. Sahnelerin hiçbirinde insan figürü olmaması, kendinizi bu fotogerçekçi ortamlarda hayal etmenizi kolaylaştırıyor.
Yuvarlak bir yüzey üzerinde çalışmanın zorluklarına rağmen Samejima, çalışmalarındaki detaycı yaklaşımından hiçbir şekilde taviz vermiyor. Çizimler o kadar net ki, başlangıçta fotoğraf zannetmek bile mümkün. Tuvale hangi açıdan bakarsanız bakın, perspektif her zaman doğru.
Daisuke Samejima’nın yeni çalışmalarını ve yapım sürecine dair paylaşımlarını kaçırmak istemiyorsanız, kendisini Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Görsel: Daisuke Samejima