Metinlerden görüntü üretebilen yapay zekalı araçlar, hızla yaratıcı alanda sarsılmaz bir yer edinmeye başladı. Kullanıcılar bu araçları keşfediyor, deneyler yapıyor ve bunlarla neler yapabileceklerini test ediyor. Belki de şu an geldiğimiz nokta “bu araçlarla ne yapılabileceği konusunda yaratıcı olmak”. Kullanıcının yaratıcılığı, en iyi prompt’ları yazmakla en akla gelmedik temaları bulmak arasında bir yerlerde belki de. Selim Ünlüsoy’un Midjourney kullanarak ürettiği sanal makarna görüntülerinden oluşan deneysel bir projesi Virtual Pasta bunun en güzel örneklerinden biriydi.
Logolara gerçekçi dokunuş
Yew Jin Lim farklı yapay zekalı araçları kullanarak gerçekçi logolar üretiyor. Sadece 440 takipçisi olmasına rağmen bu logolarla Twitter’da oldukça dikkat de çekmeye başlamış. Twitter akışına göz attığınızda şu ana kadar kullandığı yapay zekalı araçların; DALL-E ve Stable Diffusion olduğunu görüyorsunuz. Logosunu yorumlamayı tercih ettiği markalar ise ilk göze çarpanlar; Red Bull, Puma, KFC, Pringles, Firefox, Nike, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature). Starbucks, Apple ve Twitter. Ayrıca Hello Kitty karakterine logolardaki gibi gerçekçi bir dokunuş uygulamış. Bu logo serisinin tamamını #RealisticLogos etiketi altında görebilirsiniz.
To be honest, it wasn't clear to me how this was going to end up when I started, but wanted to see how much you can nudge #StableDiffusion
Here's @Starbucks pic.twitter.com/n4rKr3THb1
— yewjin.eth (@yewjin_eth) August 28, 2022
Logoların dışındaki bir başka bonus çalışması da Çocuk Sanat Müzesi’nden (Children’s Museum of the Arts) bulduğu Nola isimli bir çocuğa ait portre. Bu portre üzerinde çalışırken çeşitli skorlama yöntemleriyle Stable Diffusion’ın çalışma sistemini analiz etmiş. Aşağıdaki Tweet zincirini tıklayarak süreci görebilirsiniz.
Heard about #StableDiffusion and #AIart and might have seen some cool #RealisticLogos, but think, "hey, you're just a puny human entering prompts like a chimp"
What if I told you all I did here was to download the left pic and say I wanted "hyperrealism"?
How I did it👇 pic.twitter.com/s1N7JxYBGW
— yewjin.eth (@yewjin_eth) September 5, 2022
Google’da Yazılım Mühendisi olan Yew Jin Lim, kariyeri hakkında Linkedin’de şu bilgilere yer vermiş: “Çapraz işlevli projelerin deneyimli teknik lideri. Fikir aşamasından başarılı bir ürünü sürdürmeye yönelik veri bilimi ve makine öğrenimi projelerini organize etme konusunda uzmanlığa sahip.” Diğer çalışmalarını ve biyografisini internet sitesi üzerinden de inceleyebilirsiniz.
Bunların içinde, “orijinalinden daha iyi olmuş” dediğiniz bir tane var mı?
Logo yorumlamaları ilginizi çekiyorsa, Miyazaki stilindeki şu logolara ve Orta Çağ’dan kopup gelmiş bu logolara göz atmak isteyebilirsiniz.
If you like this thread, please like and retweet the first tweet! Thank you! 💖
Here's some samples of an earlier run for the twitter logo I did experiments with. Something that took a day reduced to an hour. pic.twitter.com/h8P6gWTNVn
— yewjin.eth (@yewjin_eth) September 5, 2022
This one might be my favorite one so far! But there is a bit of an uncanny valley effect going on with making a realistic @hellokitty !#RealisticLogos #DALLE2 #StableDiffusion pic.twitter.com/sdhBLKa8Vm
— yewjin.eth (@yewjin_eth) August 30, 2022
Realistic logo for @Pringles
I thought this logo was particularly hard and initially I didn't know how the AI was going to do it, but it ended up with the interpretation that the white of the logo represented lighting. Brilliant!#RealisticLogos #DALLE2 #StableDiffusion #AIart pic.twitter.com/8YgzUne5re
— yewjin.eth (@yewjin_eth) August 31, 2022
Attempting @kfc now!
Another tag team with #StableDiffusion and #DALLE2 pic.twitter.com/XnXukte5IE
— yewjin.eth (@yewjin_eth) August 28, 2022
Görsel: Twitter