Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bebek Arabası Taşıyabilen Hyundai Robot

Bebek Arabası Taşıyabilen Hyundai Robot

Hyundai, CES 2022'de sergileyeceği yeniliklerden biri olan MobED isimli mobil droidi, eğlenceli bir tanıtım videosu eşliğinde tanıttı.

CES 2022 yaklaşıyor. Ancak Hyundai, henüz etkinlik başlamadan önce CES’te sergileyeceği yenilikleri açıklamaya başladı. A noktasından B noktasına neredeyse her şeyi taşıyabilen dört tekerlekli bir robot olan MobED (Mobile Eccentric Droid) de en dikkat çekici yeniliklerinden biri.

50 kg ağırlığındaki MobED, 3 motorla donatılmış ve uzatılabilir bir dingil mesafesine – hıza göre de ayarlanabiliyor – sahip. Mobil droid, engebeli yüzeylerde dengede kalmasını sağlayan uyarlanabilir dümen özelliklerine sahip. 2 kWh pil kapasitesi ve 12 inç (30,48 cm) lastiklerle donatılmış. Tam şarjla ve 30 km/s’e kadar hızla 4 saat boyunca yol alabiliyor.

MobED

A noktasından B noktasına yükünü güvenle taşıyabilen MobED, özellikle engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak

Droidi tanıtmak için eğlenceli bir lansman videosu hazırlanmış. Hyundai ekibi, droidin nasıl kullanılabileceğine dair bazı alışılmadık – ve hatta komik – örnekler ortaya koymuş. Paket teslimatından bebek arabası taşımaya ve hatta bir şampanya bardağı piramidine servis yapmaya kadar olasılıkları canlandırmış.

Verilen örneklerin çoğu, droidin eğlenceli kullanım biçimlerine odaklanıyor. Oysa çok yakında, fiziksel engelli bireyleri destekleyecek özellikleriyle de ön plana çıkarılması planlanıyor. Droidin şehirlerde kullanılabilirliği en üst düzeyde tutulmuş. Ayrıca mevcut iç mekan kılavuz ve hizmet robotlarının yetersiz kaldığı noktalarda devreye girecek bir robot olması hedeflenmiş. MobED, 5 Ocak 2022’den itibaren Hyundai’nin Las Vegas’taki CES standında sergilenecek.

MobED

Görsel: Hyundai