Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Oyunların İçine Reklam Verme

Sosyal Oyunların İçine Reklam Verme

Medya ajansları ve reklamverenler için sosyal medya envanterinde satın alma yapmak çok önemli. Çünkü gerek hedefleme seçenekleri, gerek real-time optimizasyon araçları, gerekse kullanım modelleri ile sosyal medya envanteri bilinen/yapılan internet reklamcılığından çok daha cost-effective sonuçlar doğurabiliyor. Fakat sürekli aynı envanteri kullanmak markaları aynı platformlar üzerinde farklı kullanım modelleri aramaya itti. İşte bu noktada markalara in-game reklam çözümleri önermeye başladık. 

Aşağıda bize yani adnboost'a in-game advertising hakkında gelen soruları ve cevapları paylaşıyorum; 

In-game Reklamı Display'den ve PPC'den Farklı Kılan Ne?
Cevap soruda saklı aslında, bu in-game :).
Kullanıcının reklamı gördüğü yer, reklamın teknik specleri, reklamın gösteriliş şekli ve boyutları tamamen Display ve PPC'den farklı.

Kullanıcı Reklamı Nasıl Görüyor?
X bir web sitesine girdiğinizde sitenin çeşitli alanlarında reklamları hemen görürsünüz, biz in-game'de ise tamemen farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Kullanıcı oyunda bir aksiyon gerçekleştiriyor ve aksiyon bittikten hemen sonra oyunun tasarımında bir reklam görüyor. Örneğin aşağıdaki reklamda kullanıcı bölümü tamamlıyor ve reklamverenin kreatifi ile karşılaşıyor. (Samsung için Starcom ekibi ile yaptığımız çalışma)

 
Dünyada Bu İşin Durumu Ne?
Özellikle Amerika, Kanada ve İngiltere'de in-game advertising çok konuşuluyor. Premium reklamverenler en azından bir kez bu envanterde çalışmalar yapıyorlar. Diğer taraftan mobil oyunculuğun gelişmesi ile ciddi bir hacim oluşuyor. Yaptığımız araştırmalar ve çalıştığımız developer şirketlerden aldığımız bilgiler ışığında 2014 ortalarında EMEA bölgesindeki in-game advertising harcamalarının 2012 yılından 2 kat fazla olmasını bekliyoruz.

Performansı İçin Ne Söyleyebilirsiniz?
Kurucu ekibimizin +8 yıldan fazla dijital medya planlama ve satın alma tecrübesi var. Dolayısı ile bugüne kadar binlerce rapor ve benchmark yapma fırsatımız oldu. In-game gerçekten farklı sonuçları olan, sosyal medyanın getirdiği özelliklerle birlikte kendine has metrikleri olan bir kullanım şekli.

Aşağıda gördüğünüz kreatifi ele alarak reklamverenin nelerden faydalandığını açıklayayım.

1: Image Frame: Marka 600×300 pixel bir alanda dilediği kreatif çalışmayı yapabiliyor. (Envanter büyük, dolayısı ile branding amaçlı kampanyalarda kesinlike daha iyi sonuçlar elde ediliyor.)

2: Video Frame: In-game reklam çalışmalarında video kullanımını kesinlikle öneriyoruz. 600×300 pixel alan içerisinde dilediği genişlik ve yükseklikte bir video kullanımı mümkün. Önerimiz yukarıdaki gibi bir çalışma yaparak hem video üzerinden hem image frame üzerinden trafik elde etmek.

3: Call to Action: Reklamveren dilediği sayıda call to action butonu kullanabiliyor.

4: Social Button: Facebook Share ve Tweet butonu kullanımına izin veriyoruz. Bu kullanım ile reklamveren kreatif üzerinde sunduğu videoyu paylaştırabilir veya dilerse reklamın varış sayfasının dağıtımını yapabilir.  (Birazdan performans rakamlarını göreceksiniz, sonuçlar sizi şaşırtabilir.)

Genel sonuçlar;
Şu ana kadar Türkiye'den ve global pazardan 11 kampanyayı yayına aldık ve başarıyla tamamladık. Bu rakamların genel ortalamalarından yola çıkarak in-game reklamın getirilerini çok net görebileceksiniz.

CTR (Clickthrough rate) : 1.47%

Engagement Rate : 12.5% (Kreatif üzerinde bulunan Facebook Share ve Tweet butonlarının kullanım oranı) (video ve image frame üzerindeki tıklamaların neredeyse 10 katı!)

Video Complete Rate: %34.9 (Videonun tamamını izleyenlerin oranı)

Video View Rate: %95 (Videoyu kısmen izleyenlerin oranı)

Dwells Rate: %11 (kreatif üzerinde mouse over yapan fakat tıklama yapmayan kullanıcılar) (kreatif ile etkileşime geçmemelerine rağmen reklamı görenler)
_____

Özetlemek gerekirse, in-game advertising, reklamverenlerin üzerinde düşünmesi, en az bir kez deneyimlemesi gereken bir  alan.  Aynı zamanda developer şirketlerin de sundukları ürünü, envateri geliştirmesi gerekiyor.