Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kullanıcının Kendine Enjekte Edebileceği Mikroçipler

Kullanıcının Kendine Enjekte Edebileceği Mikroçipler

Biyoteknoloji şirketi Dangerous Things, kullanıcının kendi kendine enjekte edebileceği ya da neşter kullanarak lokal operasyonla yerleştirebileceği RFID, NFC ve NTAG çipleri satıyor.

Hükümetlerin ya da küresel güç sahiplerinin kitleleri kontrol amacıyla insan vücuduna mikroçip yerleştireceği konusunda sıkça komple teorileri üretiliyor. Gerçekten de iktidar, şirket ve teknoloji üçgeninde gelişen her şeye şüpheci yaklaşmakta fayda var. Elbette bunlar belli bir temele dayandırılan şüpheler. Örneğin kendim gibi George Orwell, Aldous Huxley ve José Saramago edebiyatına ya da sinemada distopya türüne ilgi duyan çoğu insanın şüpheyi elden bırakmadığına şahit oluyorum. Mikroçip konusuna geri dönelim. Bu mikroçipleri gerçek amacını bilmeden kendi bedenimize kendi isteğimizle taktığımız senaryoları da anımsayanlarınız olacaktır. Biyoteknoloji şirketi Dangerous Things (Tehlikeli Şeyler) ise komplo teorilerini coşturacak türden bir söylemle karşımızda. Bu şirket, mikroçipleri oldukça masum amaçlar için kendi bedenimizde kullanabileceğinizi söylüyor.

Dangerous Things, Seattle merkezli bir sibernetik mikroçip biyohacking implant perakendecisi. Adı bile insanı “kara mizah mı, gerçek mi” ikilemi yaşatan bu şirkete göre, vitaminler ve takviyeler zamanla size güç vermek için yeterli olmayabilir. Verimlilik seviyenizi artırmak için şirketin önerdiği çözüm, kendi kendinize mikroçip takmak. Korkutucu gelebilir ama ne yazık ki ne tür bir geleceğe adım attığımızı göstermesi açısından bence çok iyi bir örnek. Ekranda izlediğimiz o distopya senaryolarının içinde buluyoruz kendimizi yavaş yavaş.

Çip implantlarında 14 yılı aşkın uzmanlığa sahip olduğunu iddia eden şirket, vücudunuza bir şırınga veya şirketin sunduğu iğnelerle yükleyebileceğiniz RFID, NFC ve NTAG çipleri satıyor. Bu implantlar kapıları açmak ve benzeri şeyler için hızlı doğrulama sağlayan elektronik anahtarlar olarak kullanılabiliyor. Böylece bir daha asla kilit ya da banka şifreleri gibi şeyleri hatırlamanıza gerek kalmıyor.

Büyük olan mikroçip lokal operasyon gerektiriyor ve bunun için de kullanıcıya, içinde neşter olan bir kit sunuluyor

Ürünler arasında bir de büyük bir NTAG çipi olan flexMN Magic var. Bu da yalnızca elinize cilt altına yerleştirerek kullanabileceğiniz bir çip. Bu programlanabilir çip, cildin altından görülebilen LED ışıklarla donatılmış. Şirket, flexMN transponderinin insan vücuduna yerleştirilmesi veya kullanılması için herhangi bir düzenleyici kurum tarafından test edilmemiş veya onaylanmamış olduğunu belirtmiş. Dolayısıyla bu cihazın kullanımı tamamen kullanıcının kendi sorumluluğunuzda. Bu çip için lokal operasyon gerekiyor, dolayısıyla müşterilere doktor ya da hemşireden destek alması önerilmiş.

Öte yandan kendi kendine çipi takmayı göze alanlar için de bir neşter, uyuşturucu jel ve bir de Pain Management Kit (Ağrı Kontrol Kiti) sunulmuş. Bu kit biyo-hacker’ların lokalize bir anestezik ağrı üretmek için kullandığı malzemeleri içeriyor. Şirket, çiplerin nasıl takıldığı gösteren fotoğraflar da paylaşmış. Fotoğrafları her bünye kaldıramayacağından sadece link veriyorum.

Ne dersiniz, bu çipleri alıp kendi vücudunuza “install etmek” ister miydiniz? Özellikle İngilizcesini yazdım. Çünkü şirketin kullandığı terim bu. Yarı robot yarı insan olma yolunda ilerlediğimizden olsa gerek.

Instagram gönderilerindeki yorumlara da bakmanızı öneririm. İnsanlar bunları gerçekten satın alıp çoktan kendilerine enjekte etmiş. Bir de indirimli “2 implanta 3 çip” kampanyası yapmışlar, bakar mısınız:

Görsel: Dangerous Things