Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ücretsiz Piktogramlarla Japonya’da Turizme Destek

Ücretsiz Piktogramlarla Japonya’da Turizme Destek

Nippon Design Center, pandemi nedeniyle düşüş yaşayan Japon turizmine "Experience Japan Pictograms" projesiyle destek veriyor.

Grafik tasarımcı Kenya Hara ve kendisine ait Nippon Design Center, Japonya’da turizme görsel tasarım perspektifinden destek veriyor. Bu amaçla Experience Japan Pictograms adlı bir proje başlattılar ve proje için hazırlanan sitede şu anda 250’den fazla piktogram yayında. Japon kültürüne ait olanlarla evrensel olanların yan yana olduğu bu piktogramlar herkesin kullanabilmesi için ücretsiz olarak internete açılmış durumda.

Experience Japan Pictograms

Evrensel tasarım değerlerine uygun 250’yi aşkın Japon piktogramı

Yaratıcı yönetmen Daigo Daikoku tarafından yürütülen Experience Japan Pictograms, Japonya’daki turizm deneyimini geliştirmek üzere her kültürden ve yaştan insanlar için geliştirilen yeni bir görsel semboller seti. Ticari amaçlar da dahil her türlü amaç için kullanılabilir durumdalar. İster bir restoran işletiyor olun, ister bir mobil uygulama yaratıyor veya bir el kitabı oluşturuyor olun bu piktogramlardan faydalanabiliyorsunuz.

Experience Japan Pictograms

Evrensel tasarım değerlerine göre hazırlanan sette doğa, kültür, yemek vb temalara göre filtreleme yapmak veya serbest arama yapmak mümkün. Aradığınız temaya göre piktogram bulamadıysanız istek yapmak ya da kendi tasarladıklarınızın sitede yer alması için proje sahipleriyle irtibata geçebiliyorsunuz. Sitede animasyonlu piktogramlar da yer alıyor. Piktogramların renklerini de dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.

Yıllardır turizmde büyüme kaydeden Japonya, pandemiyle birlikte % 95’in üzerinde düşüş yaşamış. Experience Japan Pictograms özellikle seyahat kısıtlamalarının kalkacağı yakın gelecekte ülkenin turizmini yeniden canlandırmak adına atılmış bir adım. Bu proje bana geçtiğimiz yıl İzmir’in markalaşması kapsamında İzmir Vakfı tarafından yürütülen İzmir Fontu‘nu anımsattı. Bu font da şehrin tanınırlığının küresel ölçekte artması için yapılmıştı.

Görsel: Experience Japan Pictograms