Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir sosyal medya intiharı: OnurAir

Bir sosyal medya intiharı: OnurAir

Twitter ve Facebook kullanıcıları bugün pot üzerine pot kıran Onur Air Van Yardım Kampanyası faaliyetlerini takip etmişlerdir.

Gündemi takip etmeyenler için konuyu özetlemeden önce markanın bir PR ajansı ya da sosyal medya ajansı ile çalışıp çalışmadıkları konusunu çok merak ediyorum.

Neler oldu?

Onur Air bugün yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın özü hem Türkiye'de hem de yurtdışında bolcana gördüğümüz şunu yaparsanız, bunun için yardım yapacağım kampanyası idi.  

Ama tabi Onur Air'ın burda gözden kaçırdığı, yapılan benzer örneklerin hiç birinin felaket anında, acil yardım bekleyen kişiler için yapılmamış olması ve bu durumu markaların fırsata çevirmemiş olması idi. 

Başlatılan kampanyada Onur Air Facebook sayfasını her beğenen kişi için 0,5 TL bağış yapacağını söyledi ve hedeflerinin toplamda kendi yapacakları yardımlar ve bu kampanya ile 250 Bin TL olduğu belirttiler.

Kampanya haklı olarak kısa sürede tepki alınca, kampanya durduruldu. Anlamayan kişiler ile ilgili aşağıdaki açıklama ile, yapılan bağış dekontunun resmi Facebook sayfasında yayınlandı.

Yapılan bağış dekontunun Facebook'a eklenmesi:

Ve gün sonunda en son olarak özürlerini yayınladılar…