Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Teknolojiyle Donatılmış Kuş Besleyici

Akıllı Teknolojiyle Donatılmış Kuş Besleyici

Bird Buddy, kuş beslemeyi ve gözlemlemeyi sevenler için yapay zeka destekli bir yemleme, tür belirleme ve kayıt cihazı olarak işlev görüyor.

Sokaktaki canlara düzenli olarak mama ve su sağlamaya çalışanların deneyimlediği tipik bir süreç vardır. Bir bakarsınız ki bu kaynaklarla kedi ve köpek dostlarınızın ötesinde çok daha fazla türe yardımınız dokunuyordur. Kuşlar, kirpiler, salyangozlar, böcekler ve daha pek çok dostumuz bu su ve mamalarla hayatta kalmaya çalışıyor. Dolayısıyla kimi zaman yüksek bir duvarın üzerine kuşlara özel bir su kabı ve yem bırakmak, alçak yerlere kirpilerin erişebileceği daha az derin su kapları da yerleştirmek gibi alışkanlıklar geliştirmeniz mümkün. Kuşlar söz konusu olduğunda, Bird Buddy kuş besleme deneyimini bir üst noktaya taşıyan, kuşlarla özel bir bağ geliştirenlerin çok seveceği türden bir tasarım olarak dikkat çekiyor.

Bird Buddy, yapay zeka sayesinde sesinden ve görüntüsünden kuş türlerini tanıyabiliyor

Kuşlara duyulan gerçek sevgiyi göstermenin en güzel yolu, onları kafese tıkmak değil kendi özgür ortamlarında hayatta kalabilmelerine yardımcı olmak. Bu süreçte onları ürkütmeden uzaktan fotoğraflamak da sıkça gösterdiğimiz bir bağ kurma yolu. Bird Buddy, sensörleri sayesinde bir kuşun yemliğe yaklaşmakta olduğunu algılayabiliyor. Bu sayede kullanıcının akıllı telefonuna anında “bir kuş ziyaretçiniz var” şeklinde bildirim gönderebiliyor. Kullanıcı da kuş besleyici üzerinden sevimli dostunu izleme ve fotoğraflama imkanına sahip oluyor.

Yapay zeka desteği sayesinde Bird Buddy, 1000’den fazla türü tanıyabilecek yeteneğe sahip. Üstelik sadece görsel olarak değil, mikrofon aracılığıyla sesinden de kuşları tanıyabiliyor. Kuş besleyiciye yeni bir tür geldiğinde, kullanıcının seviye atladığı oyunlaştırılmış bir deneyim de sunuyor. Kullanıcıya enerji için güneş paneli ekleme seçeneği de sunulmuş.

Kickstarter’da sadece 20 dakika içinde hedeflediği fonu toplayan Bird Buddy, yaklaşık 24 saat sonra yarım milyon dolarlık desteğe ulaşmış. Şu anda ise 3 milyon dolara hızla yaklaşıyor.

Görsel: Bird Buddy