Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitap Düşen Küçük Akciğerin Üzücü Maceraları

Bitap Düşen Küçük Akciğerin Üzücü Maceraları

Gençken sigara içmenin zararlarını anlatan stop-motion animasyon serisi küçük akciğerin nefes nefese kaldığı maceraları anlatıyor.

İlk olarak 2017 yılında başlatılan Little Lungs in a Great Big World kamu spotu animasyon serisi, yarattığı akciğer karakterleri üzerinden sigara kullanımının zararları vurguluyordu. Tütün ürünlerinin zararları konusunda bilinçsizce ve bilgiçlik taslayan tavırdan uzak bir anlatım yolu benimseyen Hornet prodüksiyon şirketinden Peter Sluszka, yaptığı benzetmeler ve kullandığı dil ile etkileyici anlatımı samimi şekilde sunuyordu. Gençken sigara içen ve asla normal boyutuna ulaşmayan antropomorfik (insan-biçimli) karakter geri döndü. FCB New York kampanyaya yeni bir soluk getirirken antropomorfik animasyon karakterlerine bu sefer oyuncu Terry Crews, sanatçı Sky Katz ve profesyonel kaykaycı Tony Hawk eşlik ediyor.

little lungs

Sigaradan dolayı gelişimini tamamlayamamış küçük akciğerler nefes nefese kalıyor

Food & Drug Administration (FDA) için hazırlanan Little Lungs reklam filmleri gençlere sigara tüketiminin zararlarını göstermek amacıyla bir dizi stop-motion animasyonu içeriyor. Her animasyonda ünlülerin seslendirdiği gelişimini tamamlamış sağlıklı akciğerler yüksek performans gösterirken sigara içen ve normal boyutuna ulaşmayan küçük akciğerler nefes nefese kalıyor ve aksiyon sahnelerini tamamlayamıyor.

Kara mizahın önde olduğu kamu spotlarında küçük akciğere yardım etmeye çalışan sağlıklı akciğerler her seferinde başarısız oluyor. Küçük akciğer nefesi yetmediği için şarkıyı bitiremiyor, filmdeki aksiyon sahnesini tamamlayamıyor ve kaykaydan düşerek büyük darbe alıyor. Her animasyondaki bu hoş olmayan sonlar biraz ürkütücü olsa da gençlere verilmek istenen mesaj en doğru ve samimi bir şekilde anlatılmaya çalışılıyor.

Peter Sluszka, ergenlik çağındaki kişilere hitap ettikleri kampanyalarında alanlarında başarılı olmuş profesyonel kişilere yer vermenin önemli olduğunu düşünüyor. Bu insanların kendi sektörlerinde neler başardıklarını vurgulamak ergenlikte olan çocuklarında benzer seçimleri yapmaları halinde neyi başarabileceklerini göstermiş oluyor.

Künye

Müşteri: FDA
Ajans: FCB New York
Başkan: Emma Armstrong
İdari Yaratıcı Yönetmen: Gary Resch
İç Yapım: Kate Fixter
Prodüksiyon Şirketi: Hornet
Yönetmen: Peter Sluzska
İdari Yapımcı: Hana Shimizu
Editör: Anita Chao
Karakter Tasarımı: Cat Rao
Çevre Tasarımı: Stevie Lewis, Olga Sokal, Drew Hartel
VFX: John Harrison
Compositor: Peter Fink, Ted Wiggin
DoP: Ivan Abel
Animasyon: Matt Somma, Maxwell Sorensen, Matt Christensen, Mikail Ekiz
Sanat Yönetmeni: Tim McDonald
Renklendirme: Honest Labor
Ses: Honeymix LLC

Görsel: Vimeo, YouTube