Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Acil Durum Bisikleti ile Yoğun Trafikte Hastalara Hızlı Ulaşım

Acil Durum Bisikleti ile Yoğun Trafikte Hastalara Hızlı Ulaşım

Emergency Bikes, sıkışık trafikte doktorların hastalara ulaşmasını hızlandırırken ekipmanlarıyla acil müdahaleyi kolaylaştırıyor.

Yol ve trafik durumu verilerini sunan INRIX şirketine göre Avrupa’nın en kalabalık şehirlerinin başında Paris geliyor. Sürücüler trafikte yılda 140 saatten fazla vakit harcıyor. Paris kentinde yaşayan vatandaşların toplu taşıma yerine kendi araçlarını kullanmayı tercih etmesi böylesine bir sorun ortaya çıkarıyor. Gün içerisinde evlerine veya işlerine ulaşmak isteyenler için değil belki ama konu hayat olunca bu trafik sıkışıklığı büyük sorunlara neden olabiliyor. Doktorların hastalara daha hızlı ulaşmasını sağlamak isteyen Ecox ve Wunderman Thompson Paris tarafından yaratılan çözüm doktorların hastalara daha hızlı ulaşmasını ve ilk müdahaleyi daha hızlı yapmasını kolaylaştırıyor.

emergency bikes

Doktorların hastalara daha hızlı ulaşmasını sağlayacak çözüm

Yolda kaybedilen her dakika hastaların yaşama şansını yüzde 10 oranında düşürüyor. Doktorlar için tasarlanmış, şehir içi kullanıma uygun Emergency Bikes (Acil Durum Bisikleti) bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Fikir, Paris’te ve ardından Fransa’nın genelinde Kasım 2019’da başlayan grevle birlikte ortaya çıkıyor. Eko-mobilite çözümleri araştıran elektrikli bisiklet markası Ecox, şehirde karmaşanın hakim olduğu zamanlarda doktorların hastalara ulaşması için bir çözüm üretmek istiyor. Acil durum doktorlarının ihtiyaçlarını da dinleyerek ilk prototipi oluşturuyor ve ardından ürünü geliştiriyor.

Elektrikli bisiklet tek seferde 160 kilometre yol gidebiliyor

Alüminyum gövdeye sahip elektrikli bisiklet acil durumlarda doktorların hızlıca müdahale etmesine imkan tanırken park sorunu da yaşamıyor. Çift pili sayesinde tek seferde 160 kilometreye kadar gidebiliyor. LED acil durum ışığı ve patlamaz tekerleklerinde yer alan yansıtıcılarıyla trafikte kolaylıkla seçilebiliyor. Ayrıca bir de yüksek desibelli sireni bulunuyor.

Paris acil servis hizmetleri için kullanıma sunulan Emergency Bikes doktorların ekipmanları için tasarlanmış geniş depolama alanına sahip. GPS izleyici sayesinde konum takibi yapılabilirken herhangi bir cihazı bağlamak için USB bağlantı noktası da bulunuyor.

Künye

Müşteri: Ecox
Ajans: Wunderman Thompson Paris
CEO: Vincent Druguet
İdari Yaratıcı Yönetmen: Thomas Derouault
Yaratıcı Yönetmen: Paul-Emile Raymond, Adrien Mancel
Sanat Yönetmeni: Julien Chesné
Metin Yazarı: Eric Auvinet
Proje Müdürü: Solenn Laurent
Prodüksiyon Başkanı: Valérie Montiel
TV Yapımcısı: Fanny Renard
Post Prodüksiyon: Leslie Marchand
Yönetmen: Emmanuel G. Cuesta
Müzik: Sox

Görsel: YouTube