Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amazon’un Ekransız Akıllı Bilekliği: Halo Band

Amazon’un Ekransız Akıllı Bilekliği: Halo Band

Amazon, vücudun 3B modelini oluşturan ve sesten duygusal durumu takip edebilen ekransız akıllı bilekliği Halo Band'ı ve uygulamasını duyurdu.

Amazon, yapay zeka destekli sağlık araçları paketini yenilikçi ve şık bir bilek bandıyla birleştiriyor. Amazon Halo Band, tasarımsal açıdan benzer girişimlerden ayrı konumlanıyor. Halo Band kapsamlı kişisel sağlık ve zindelik takibi sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcıların sağlık durumlarını yakından ve ayrıntılı takip etmesini sağlıyor.

Kapsamlı sağlık ve spor takibi

Diğer akıllı bilekliklerden farklı olarak Halo Band bir ekrana sahip değil. Bununla birlikte klasik fitness izleme özelliklerinin yanı sıra vücudun 3B taraması, vücut yağ oranı ve kullanıcının duygu durumunu algılaması gibi çeşitli özellikler geliyor. Ses tonunu izlemesi sayesinde duygusal durum hakkında çıkarımlarda bulunuyor. Oluşturulan 3B modeli sayesinde ise vücut kitle endeksini daha güvenilir bir şekilde çıkarırken vücut yağ yüzdesini ve dağılımını hesaplayabiliyor.

Halo Band üzerinde bir ekran bulunmaması akıllı bilekliğin biraz daha spor ve egzersiz odaklı ilerlediğini gösteriyor. Dikkat dağıtıcı bu özellik yerine uyku alışkanlıklarını iyileştirme, meditasyon gibi alanlara odaklanılıyor. Hafif uyku, derin uyku dahil olmak üzere detaylı uyku haritası çıkarabiliyor.

İvmeölçer, sıcaklık sensörü, kalp atış hızı takibi sağlayacak parçalar bilekliğin arkasında yer alıyor. Ayrıca yanda bulunan tuş sayesinde mikrofon açıp kapatılabiliyor ve ufak bir LED ışık bulunuyor.

Amazon gizliliğe önem veriyor

Akıllı bileklik üzerinde yerleşik olarak bulunan mikrofon sadece kullanıcının duygu durumunu tespit etme amaçlı kullanılıyor. Amazon Alexa ile bir entegrasyonu bulunmuyor. Halo Band telefon ile bluetooth üzerinden iletişim kuruyor. Dolayısıyla GPS, Wi-Fi gibi standartlaşmış seçenekler bulunmuyor. Şirket bunu kullanıcı gizliliğini sağlamak için yaptığını bildiriyor. Amazon ayrıca her türlü verinin nerede depolandığını ve nasıl silineceğini açıklayan ayrıntılı bir açıklama belgesi yayınlayacağını söylüyor. Vücut taramaları yalnızca Amazon sunucularına yükleniyor ve 12 saat içinde taranan tüm görüntüler siliniyor. Vücut taramaları ve sağlık verileri de ayrı ayrı silinebiliyor.

Amazon Halo Band farklı renk seçenekleri ve kayış tasarımlarıyla birlikte sunuluyor. Pili 90 dakika içerisinde tamamen dolarken tek pil süresinde 7 güne kadar kullanım sunuyor. Akıllı bileklik ABD 64,99 dolardan satışa çıktı. Bilekliği satın alan kullanıcılar aylık 3,99 dolar olan Halo üyeliğini 6 ay ücretsiz kullanabiliyor.

Görsel: YouTube, Amazon, The Verge