Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İki Kardeşten Yaşam Üzerine Bir Sohbet: Falling Leaves

İki Kardeşten Yaşam Üzerine Bir Sohbet: Falling Leaves

Bir ağabeyin küçük kız kardeşine oldukça tuhaf aile işini öğretmeye çalıştığı kısa film Falling Leaves, hayat ve ölüm üzerine yoğunlaşıyor.

Dimitri Yuri tarafından yazılan ve yönetilen kısa film Falling Leaves özünde iki kardeş arasındaki bağa odaklanıyor. Büyük kardeşin küçük kardeşe karşı üstlendiği sorumlukları duygusal bir hikaye örgüsüyle aktarıyor. Kısa filmi ilginç kılan nokta ise tam olarak burada, hikayenin kendisinde başlıyor. Ağabey, küçük kız kardeşe oldukça sıra dışı olan aile işini göstermeye ve anlatmaya çalışıyor.

Ölüm üzerine derin düşünceler

Ölü bedenleri tahnitleyerek bir nevi onları ölümsüzleştiren bir aile işinin başında yer alan ağabey, küçük kardeşine bu işi öğretmek için ilk adımı atıyor. Aile mesleğini küçük bir çocuğa öğretmek halihazırda zor iken işin ölü insanlar olması hikayeyi oldukça farklı bir noktaya taşıyor. Küçük kızın sorduğu “İnsanlar neden ölür?” sorusuyla başlayan kısa film en sıradan ve bir o kadar gizemli kalan ölüm konusu üzerine koyu bir sohbet başlatıyor.

Küçük kız kardeş hiç olmadık anlarda sorduğu varoluşsal sorularla ağabeyi köşeye sıkıştırıyor. İki kardeş kendilerini koyu bir sohbetin içerisinde buluyor. Konunun karmaşık ve duygusal havası izleyiciyi son ana kadar derin düşüncelere iterken yönetmen Dimitri Yuri son darbeyi filmin sonuna bırakıyor.

Falling Leaves; çekim tekniği, formatı, müziği ve hikayesiyle dramatik bir hava yakalıyor

Filmin siyah beyaz olması hikaye ile birlikte oluşan kasvetli havanın ağırlığını biraz daha artırıyor. Yönetmen bu dramatik anlatıma mizah duygusunu ekleyerek küçük aralıklarla da olsa dokunuşlar yapıyor. Ayrıca 1:1 oranındaki format yönetmene göre izleyiciye daha samimi ve özel bir hissiyat veriyor. Yönetmen, filmin hazırlık aşamalarında en zor geçmesini beklediği başrol seçimini beklenilenden kolay bir şekilde halledince filmdeki her şeyin daha rahat ilerlediğine değiniyor.

Falling Leaves, Doha Film Enstitüsü tarafından düzenlenen 2019 Ajyal Film Festival’inden ödülle döndü. Doha’da yaşayan Brezilyalı senarist ve yönetmen Dimitri Yuri, The Film House isimli bir yapım şirketinde çalışmaya devam ediyor.

Künye

Yönetmen: Dimitri Yuri
Yazar: Dimitri Yuri
Kız Kardeş: Trinity Etheridge
Erkek Kardeş: Dimitri Yuri
Ölü Kadın: Maysaa Almumin
Yapımcı: Jemina Legaspi
Prodüksiyon Koordinatörü: Jackie Couthino
Senaryo Danışmanı: Shella Costales
Görüntü Yönetmeni: Nissryne Dib
Asistan Kameraman Sebastian Kuusiholma, Mohammad Alamin
Fotoğraf: Sadie Packer
Sanat Yönetmeni: Mayar Hamdan
Set Tasarım: Alleine Khalifa
Sanat Asistanı: Ivanna Ruiz
Makyaj / SFX: Aaya Matharu
Editör: Dimitri Yuri
Ses: Cenon Costales, Nadim Maalouf
Renklendirme: Walter Cavatoi
VFX: James Copplestone Farmer

Görsel: Vimeo, IMDb