Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Desenlere Çiçekli Yorum

İkonik Desenlere Çiçekli Yorum

Raku Inoue doğal malzemelerle yaptığı çalışmaları, modanın ikonik desenlerini yorumladığı Natura Patterns serisiyle sürdürüyor.

Raku Inoue; çiçek yaprakları, ağaç yaprakları, kozalaklar, dal parçaları, kar ve buz gibi doğal malzemeler kullanarak yaptığı böcek kolajlarıyla tanınıyor. Sanatçının doğaya olan saygısı nedeniyle uyguladığı önemli bir prensibi de vardı. Canlı bir bitkinin yaprağını koparmıyor, bunun yerine yağmur veya rüzgar sonrası yere dökülen yaprakları topluyordu. Inoue en son olarak sanatçılara nesli tükenmekte olan hayvanları resimleme çağrısında bulunduğu sanat yarışması için afişler tasarlayarak dikkat çekmişti. Gündemdeki yeni Natura Patterns serisinde ise ikonik markaların logolu desenlerini çiçeklerle yeniden yaratıyor.

Desen tutkusuna yeni bir yaklaşım: Natura Patterns

Tokyo doğumlu olan ve Montreal’de çalışmalarını sürdüren sanatçı, Behance’teki proje sayfasında bir dönem desen yapma konusundaki tutkusundan bahsetmiş. O dönemde de bugün olduğu gibi Adobe Illustrator ve Photoshop gibi dijital araçları kullanıyormuş. Ancak bugün doğal malzemelerle kurduğu kompozisyonların fotoğraflarını  düzenlemek için bu araçlara başvuruyor.

Inoue Louis Vuitton, Fendi, Dior, Versace, Gucci, Prada, Burberry, Goyard ve İran kökenli klasik şal deseni (paisley) olmak üzere moda dünyasının 9 ikonik motifini seçmiş. Her motif titizlikle yorumlanmış. Dolayısıyla bu markaları tanıyanlar hangi motifin hangi markaya ait olduğunu net bir şekilde görebiliyor. Yalnız bu seride, eskiden uyguladığı çiçek korparmama prensibini artık terk ettiği görülüyor.

Raku Inoue’un çalışmalarını internet sitesiBehance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Natura Patterns